Alman mühendisliğinin sınıfta kaldığı proje

Dünyaca ünlü Alman mühendisliği 14,5 santimetre ile sınıfta kaldı. Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Erf nehri üzerine yerleştirilecek olan yekpare köprü mühendislik hatası sonucu yerine oturtulamayınca askıda kaldı. Köprünün hazırlanan yere sığmamaması üzerine Vali Thomas Grün açılışın haftaya yapılacağını açıkladı.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Bürgstadt kasabasında 11 Mart'ta düzenlenen açılışa, yeni köprüden karşıya geçmek isteyen anaokulu çocukları başta olmak üzere birçok kasaba sakini katılmıştı. 

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, heyecanla tahta köprünün yerine konulacak yeni köprülerine kavuşmayı bekliyorlardı. 

Yaklaşık 5 ton ağırlığındaki köprü tam 270 kilometre uzaktan tırla getirilmişti. 

Bir vinç yardımıyla havaya kaldırılan köprü, planlanan noktaya doğru indirilirken yapılan hata anlaşıldı.

Açılışa katılan Vali Thomas Grün, inşaatı izleyen çocuklara dönüp "Köprü sığmıyor" ifadesini kullandı.

Gri alüminyumdan yapılan köprünün uzunluğu doğruydu ancak yapının bir tarafındaki direklerden biri tam 14,5 santimetre daha uzundu. 

Alman mühendisliğinin sınıfta kaldığı proje

Bu hata imalat sırasında gözden kaçtığı için sorun ancak 5 ton ağırlığındaki köprü, vincin kancasında havada asılıyken fark edildi.

Sorunun büyük olmadığını belirten yetkililer, köprünün haftaya hazır olacağını ifade ettiler. 

Köprü perşembe günü 270 kilometre uzaklıktaki Engen-Welschingen'den polis araçlarının da katıldığı uzun bir yolculuk sonrası Bürgstadt'a taşınmıştı.

2019'da kasabadaki tahta köprünün eskidiği için başta çocuklar olmak üzere yöre sakinlerine risk yarattığı belirtilerek yerine yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı. 

Üretici şirketin tedarik işlemlerinden sorumlu Werner Glück, firmanın Bürgstadt Erf köprüsü için iki farklı plandan faydalandığını, imalat sürecindeki ölçümlerde bir sorun gözlemlenmediğini fakat "arazide işlerin değiştiğini" ifade etti. 

Glück, bir sonraki seferde hiçbir sorun yaşanmamasını umut ettiğini de söyledi. 

14,5 santimetrelik hata Alman medyasında da ses getirdi...

Alman mühendisliğinin sınıfta kaldığı proje - Resim : 2

Alman mühendisliğinin sınıfta kaldığı proje - Resim : 3

 

Alman mühendisliğinin sınıfta kaldığı proje ile ilgili etiketler Almanya Köprü bavyera
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.