Alman medyası Türkiye'nin dış politikadaki kararlı duruşundan endişeli

Türkiye'nin dış politikadaki kararlı tavrına değinen Almanya merkezli Tagesspiegel gazetesi, Erdoğan'ın ülkeyi bölgesel bir güç haline getirdiğini vurgulayarak, dış politika konusunda hiçbir ülkeye taviz vermeyen bir yol izlediğini söyledi.

Türkiye'nin dış politikada bağımsız kararları Alman medyasında endişeyle karşılanıyor.

Alman Tagesspiegel, son yayınladığı analizde, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika konusunda attığı kararlı adımları inceleyen bir yazıya yer verdi.

''ERDOĞAN YAPTIRIM TEHDİTLERİNDEN ETKİLENMİYOR''

Erdoğan’ın, Türkiye’yi bölgesel bir güç haline getirdiğini aktaran Tagesspiegel, bu güç sayesinde AB VE ABD’den bağımsız olarak aldığı kararlarla dış politika konusunda hiçbir ülkeye taviz vermeyen bir yol izlediğini söyledi.Erdoğan yaptırım tehditlerinden etkilenmiyor” başlıklı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politik gücüne dair oldukça ses getiren ifadelere yer verildi.

TEHDİTLER FAYDA ETMEDİ

Rusya’dan S-400 alan ülkenin, NATO müttefiklerinin itirazlarına aldırmadığını ve yaptırım sözlerinden etkilenmediğini belirten Alman gazete, Türkiye’nin aynı bağımsız ve kararlı tavrı Akdeniz’deki sondaj çalışmalarında da izlediğini söyledi.

Bölgedeki çıkarlarının zarara uğrayacağı korkusuyla neredeyse tüm devletlere Türkiye’ye karşı yardım çağrısında bulunan Yunanistan’ın, ABD’nin de desteğini aldığını belirten yazı, Erdoğan’ın buna rağmen kararlılıkla sondaj çalışmalarına da devam ettiğine yer verdi.

BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA VURGUSU

Yazıda ayrıca "Erdoğan, Türkiye'yi AB veya ABD tarafından idare edilmesi gereken bir güç olarak görmüyor" ifadeleriyle Türkiye'nin bağımsız politikasına vurgu yapıldı.

Alman medyası Türkiye'nin dış politikadaki kararlı duruşundan endişeli

Alman medyası Türkiye'nin dış politikadaki kararlı duruşundan endişeli ile ilgili etiketler Almanya Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Gazete dış politika Tagesspiegel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.