Alman meclisi donuyor! Vekiller sonunda isyan etti

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken diğer ülkelere yansıması da devam ediyor. Dost ülkeler listesinden çıkarılan birçok Avrupa ülkesi farklı farklı tasarruf önlemleri alıyor. O ülkelerden birisi olan Almanya’da tasarruf kapsamında meclis kaloriferleri 18 dereceye getirildi. Soğuktan üşüyen Alman vekiller toplantılara palto ve atkılarla katıldı.

Rusya Ukrayna savaşının ardından Avrupa'da enerji krizi gündeme oturdu. Birçok Avrupa ülkesinde kışın zor geçeceğine dair endişeler arttı. Yükselen enerji fiyatlarına karşı alınan tasarruf önlemleri, Alman meclisine de yansıdı.

18 derece sınırı getirildi

Almanya Federal Parlamentosu Bundestag'da kaloriferlere 18 derece sınırı getirildi. Bunun üzerine birçok milletvekili üşüdükleri gerekçesiyle durumdan şikayetçi oldu. Öte yandan bazı milletvekillerinin ofislerinin de buz gibi olduğu ve hastalık riski yaşadıkları belirtildi.

Parlamento işleyişi aksıyor

Yeşiller Partisi'nden milletvekili Renate Kuenast, “Ofiste ceketle oturuyorum ve sürekli hareket ediyorum ama yine de dondum.” dedi.

Kuenast, birçok milletvekilinin hastalanması nedeniyle parlamento işleyişinin aksayabileceği uyarısında bulundu.

Tasarruf önlemleri

Ülkede birçok kamu tesisinde ısıtma cihazları kısıldı, meydanlarda aydınlatmalar azaltıldı, sokak ışıkları kapandı.

Hükümet temsilcilerinin halka “Çorap ve hırka giyin, hızlı duş alın” uyarıları ülkede tartışma yaratmıştı.

 

Alman meclisi donuyor! Vekiller sonunda isyan etti ile ilgili etiketler Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.