Alman devi Mercedes'ten flaş karar...

Mercedes'den bugün flaş bir karar geldi. Firma yaptığı açıklamada 3 milyon dizel aracını geri çağırdığını açıkladı.

Volkswagen'in ardından bir başka Alman otomobil devi olan Mercedes'in de emisyon değerleriyle oynadığı iddiaları geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş ve Stuttgart mahkemesinin soruşturma başlattığı açıklanmıştı. Bu gelişmelerden sonra Mercedes'den bugün flaş bir karar geldi. Firma yaptığı açıklamada 3 milyon dizel aracını geri çağırdığını açıkladı.

Bugün şirketten yapılan açıklamada Avrupa'daki 3 milyon dizel aracın geri çağrıldığı açıklandı. Şirket geri çağırma gerekçesi olarak dizel araçlarda yapacakları emisyon geliştirme operasyonunu gösterdi.

Daimler CEO'su Dieter Zetsche ise yaptığı açıklamada "Dizel motorlar hakkındaki tartışmaların belirsizlik yarattığını" söyledi ve yapılacak operasyonla dizel motorlara olan güveni güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Şirket operasyonda müşterilerinin bir ödeme yapmayacağını belirtirken uzmanlar şirketin kasasından tahmini olarak 220 milyon Euro çıkacağını belirtiyor.

Alman devi Mercedes'ten flaş karar... ile ilgili etiketler Mercedes emisyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.