Alman bilim insanı açıkladı: "Koronavirüs mevsimsel salgın olacak"

Koronavirüs salgını 1,5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına aldı. Salgının biteceği tarih merakla beklenirken, virüsün geleceği ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Alman bilim insanı Christian Drosten, koronavirüsün pandemi olmaktan çıkıp mevsimsel bir hastalık olacağını söyledi.

Almanya’da pandemi boyunca hükümete ve halk sağlığı politika yapıcılarına tavsiyelerde bulunan Berlin'deki Üniversite Hastanesi Charité'nin Viroloji Başkanı Christian Drosten, yazdan sonra koronavirüs vakalarının sayısının artacağına inandığını, ancak hastalığın kontrol edilebilir olacağını söyledi.

"KORONAVİRÜS PANDEMİ OLMAKTAN ÇIKACAK"

Drosten, vakalardaki artışın dördüncü dalga olarak tanımlansa da, güçlendirici aşılarla kontrol altına alınacağını ve Covid-19’un pandemi olmaktan çıkarak endemi olarak adlandırıcağını açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre, Drosten, “Önümüzdeki kış aylarında vakalarda beklenen artış, özellikle yaz etkisi avantajının kaybedilmesi nedeniyle, gelecekte muhtemelen endemik ve normal kış etkisi olarak yorumlanacaktır. Covid-19, soğuk algınlığı benzeri semptomlara neden olan daha yerleşik koronavirus çeşitleri gibi davranacak” ifadelerini kullandı.

"AŞI KARŞITLARI NORMALE DÖNÜŞÜ TEHDİT EDİYOR"

Bununla birlikte, bilim insanı corona virüsün giderek daha fazla kontrol altına alındığına dair açık göstergelere rağmen, hala birtakım risklerin bulunduğunu ve durumun ikinci doz aşılarını yapamayan veya aşıların artık gerekli olmadığına inanan insanlar tarafından baltalandığını söyledi.

"YETİŞKİN NÜFUSUN YÜZDE 80'İNİ TAM OLARAK AŞILANMALI"

Alman radyo istasyonu NDR'de Corona Update adlı programda açıklama yapan Drosten, “Şu anda bir geçiş dönemindeyiz. Toplum olarak gözümüzün önünde olması gereken bir sonraki hedef, yetişkin nüfusun yüzde 80'inin tam olarak aşılanmış olmasıdır. Tüm beklentilerimiz Almanya'nın bu hedefe Ağustos sonu veya Eylül ortasına kadar ulaşması” dedi.

 

Alman bilim insanı açıkladı: "Koronavirüs mevsimsel salgın olacak" ile ilgili etiketler salgın hastalık pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.