Alman Bild gazetesinden Osman Kavala savunması! Yine Erdoğan'ı hedef aldılar...

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haberleriyle bilinen Alman Bild gazetesi, büyükelçilerin Osman Kavala çağrısına destek verdi. Kavala'nın serbest bırakılmamasına tepki gösteren gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı sonrası Türkiye, diplomatları Dışişlerine çağırmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da büyükelçilerin bu çağrısına tepki göstererek şu açıklamalarda bulunmuştu;

"Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye'ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Neymiş? Kavala'yı bırakın. Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun? Amerika'sı, Almanya'sı, hangisi böyle bir şeyi şu ana kadar yaptı? Yapmadılar ve yapmazlar. Konuştuğu zaman sana verecekleri cevap şudur, 'yargı bağımsızdır.' Sizde yargı bağımsız da bizdeki yargı bağımlı mı? Bizdeki yargı, bağımsızlığın en güzel örneklerini veriyor"

BILD'DEN SKANDAL SATIRLAR

Almanya'da yayın yapan Bild gazetesi, son yayımladığı haberle haddini çok aştı.

Hedefe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı koyan gazete, "Erdoğan'ın büyükelçilere sert çıkışı: Siz kimsiniz?" başlığını kullandı.

Erdoğan'a, "otoriter olmak", "muhalefetle dalga geçmek", "kadın haklarına saygı duymamak" gibi gerekçelerle saldıran Bild, Cumhurbaşkanın da bahsettiği iadeler için "terörist" ifadesini kullanamadı ve Kavala'nın serbest kalmamasını buna bağlayarak "hükümdarın çılgın gerekçesi" tabirini kullandı.

Erdoğan'ın 10 büyükelçi için kullandığı "10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" sözlerini "tehdit" olarak lanse eden Bild, konuyu bağlamından kopartarak, Türkiye'nin ekonomisini incelemeye almayı da ihmal etmedi.

Alman Bild gazetesinden Osman Kavala savunması! Yine Erdoğan'ı hedef aldılar... ile ilgili etiketler Almanya Cumhurbaşkanı Erdoğan bild alman gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.