Alman bakan mikrofonu açık unuttu

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer'e Türkiye ile Yunanistan arasındaki arabuluculuk görüşmelerinin nasıl geçtiğini sordu. Mikrofonun açık olduğunu unutan Alman bakan, "Yunanistan iyiydi, Türk tarafı ise oldukça zorluydu" dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas arabuluculuk ve ortamı sakinleştirmek için önceki gün Atina ve Ankara'yı ziyaret etmişti. Görüşmelerin nasıl geçtiği ise Alman Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in mikrofonu açık kalınca ortaya çıktı.

Almanya'nın arabuluculuk hamlesi uluslararası kamuoyunda pozitif bir gelişme olarak lanse edilirken dün akşam Berlin’de Avrupa Birliği ülkelerinin savunma bakanları bir araya geldi. Kritik zirve öncesinde kameralara poz veren Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arasındaki bir diyalog mikrofonlar açık kalınca ortay açıktı. 

Alman siyasetinde yükselen bir isim olan bakanın sözleri gündem oldu.

MİKROFONLARI FARK ETMEDİLER

Josep Borrell, mikrofonların açık olduğunu bilmeden Almanya’nın arabuluculuk çabalarını Alman Savunma Bakanı’na sorunca, Kramp-Karrenbauer çok net açıklamalarda bulundu.

Mikrofonların açık olduğunu bilmeyen Kram-Karrenbauer, Borrell’in görüşmeler nasıl gitti sorusuna, “Zor geçti. Yunanistan tarafı biraz daha sorunsuzdu fakat Türkiye tarafı gerçekten çok zorluydu” ifadesini kullandı.

Alman bakan mikrofonu açık unuttu ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Alman Bakan mikrofon
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.