Allahu Ekber ne demektir? Tekbir Getirmenin faziletleri nelerdir?

Arapça bir ifade olan Allahu Ekber ne demektir sorusu, birçok kişinin merak konusu oldu. 5 vakit ezanın okunduğu ülkemizde vatandaşlar Allahu Ekber lafzını duyuyor. Ancak tekbirin ne demek olduğunu, Allahu Ekber'in manasını araştırıyor. İşte tekbir getirmenin faziletleri...

Tekbir getirmek, her müslüman için elzem olan ibadetlerdendir. Gerek namaz sırasında gerek ezan okunurken dile getirilen lafızlardan olan Allahu Ekber'in anlamı birçok vatandaşın merak konusu oldu. Peki Allahu Ekber ne demektir?

Allahu Ekber'in anlamı: Arapça Kiber kelimesi büyük demektir. Aynı kökten türetilen Ekber ise en büyük anlamına gelir. Yani dolayısıyla Allahu Ekber, Allah en yüce, en büyük demektir.

Müslümanların en önemli ibadetlerinden olan namaz sırasında ya da başlangıcında Allahu Ekber diyerek tekbir alınır.

Diğer yandan vatandaşlar da , sevindikleri ya da heyecanlandıkları sırada da Allahu Ekber diyebilmektedir.

Bu şekilde Allah'ı yüceltmek için kullanılmaktadır. Camilerde 5 vakit Allahü Ekber sesleri yükselmektedir.

Allahu Ekber ne demektir? Tekbir Getirmenin faziletleri nelerdir? ile ilgili etiketler İslamiyet allahu ekber ne demek tekbir ne demek tekbir getirmenin faziletleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.