"Allah" denilmesine karşı çıkan Koç ve oğlu...

CHP'ye destekleri ile tanınan Koç Ailesi ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Buna göre, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rahmi Koç tarafından CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tavsiye edildi. Bu iddia ile, Koç ailesinin geçmişten bugüne siyaset ve din işlerine müdahaleleri de hafızalarda tazelendi...

Türkiye'nin köklü ailelerinden olan Koçların siyaset ve din işlerine yönelik ilgileri, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yoğun şekilde hissedildi.

Holdingin kurucusu Vehbi Koç bir dönem CHP'de de siyaset yaptı ancak 27 Mayıs darbesi gerçekleşmeden kısa bir süre önce partiden ayrıldı. Fakat partiden ayılsa da CHP'den hiç kopmadı ve siyaset ile din işlerine ilgi duymaya devam etti.

Hatta, Vehbi Koç’un 1975 yılında dönemin Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan’a yazdığı bir mektupta ’Tanrı mı, Allah mı denilmesi gerekiyor’ diye sorduğu bir süre önce ortaya çıkmıştı.

"Özel Arşivinden Belgeler ve Anılarıyla Vehbi Koç, 1961-1976" kitabında Koç’un bu mektubunun detaylarına da yer verildi.

"Allah" denilmesine karşı çıkan Koç ve oğlu...

VEHBİ KOÇ "ALLAH" DENİLMESİNE İTİRAT ETTİ

Buna göre; CHP iktidarı döneminde atanmış olan Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan’a bir mektup yazan Koç, gittiği camideki imamın, "Bazıları Tanrı diyor. Tanrı demeyin Allah deyin" dediğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı’na bu konuyu şikayet etti.

"Bu bir talimatla mı oluyor, yoksa hatipler kendileri mi söylüyorlar" diye soran Koç'a, dönemin Diyanet İşleri Başkanı'nın yanıt mektubunda, genel bir talimat verilmediğini belirterek, "Allah" yerine "Tanrı" ifadesini kullanması ve Koç'u desteklemesi de dikkat çekti.

"Allah" denilmesine karşı çıkan Koç ve oğlu... - Resim : 2

RAHMİ KOÇ İLE İLGİLİ İDDİALAR GÜNDEMDE

Son olarak Koç Ailesi'nin 31 Mart yerel seçimlerine dahil olduğuna yönelik iddialar gündeme geldi.

Sabah yazarı Dliek Güngör bugünkü köşesinde, CHP'nin İstanbul adayı olarak açıklanan Ekrem İmamoğlu ile ilgili Rahmi Koç bağlantısını yazdı.

"Ekrem İmamoğlu'nun Koç ailesiyle uzun zamandır iyi ilişkileri olduğunu" belirten Güngür, "Onu, bir gün merhum Mustafa Koç'un yanında, diğer gün Rahmi Koç'un ofisinde, öteki gün Koç'un fabrika ya da vakıf açılışında görüyordum. Aileyle ilişkileri belediye başkanlığıyla iyice pekişmişti." diye yazdı.

"Allah" denilmesine karşı çıkan Koç ve oğlu... ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Rahmi Koç Vehbi Koç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.