Alka Seltzer nasıl kullanılır? Ne kadar? Alka Seltzer alkolden önce mi sonra mı kullanılır?

2022 Yılbaşı kutlamaları için heyecan başladı! Yeni yıl kutlamaları, alkol tüketiminin en fazla olduğu dönemler arasında yer almaktadır. Özellikle yılbaşı kutlamalarının ertesi günü alkolden dolayı halsizlik ve yorgunluk yaşayanlar oldukça popüler olan Alka Seltzer ilacının merakla araştırmaya başladı. Peki, Alka Seltzer nedir? Nasıl kullanılır? Alka Seltzer yan etkileri neler? Detaylar haberimizde...

Etken maddesi Asetilsalisilik asit olan Alka Seltzer tablet, vücutta iltihaba, ateş ve ağrıya neden olan biyolojik etmenleri  azaltmaya yararlı ağrı kesici ve ateş düşürücü bir hazır ilaçtır.

Anjin, göğüs ağrısı, felç ve kalp krizi ataklarının önlenmesi;  hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin tedavisiyle ilgilidir.

ALKA SELTZER NEDİR, NE İŞE YARAR?

Baş ağrısı, omuz, boyun ve kol ağrıları, diş ağrısı, kas ağrısı, romatizma ağrıları, romatizmal hastalıklar ve  eklem iltihabının neden olduğu ağrılı vakalar ve adet dönemi ağrıları vakalarında uygulanır.

Alkolün etkisini azaltmak amacıyla suda eritilerek içilen Sedergine veya Alka Seltzer, 25-20 dakika içerisinde kendinize gelmenizi ve alkolün yaratmış olduğu yıkıcı etkileri ortadan kaldırmasıyla bilinir.

BİLİNÇLİ TÜKETİLMELİ

Ancak kullanımında dikkatli olmak gereklidir. Reçetesiz satılması nedeniyle bilinçsiz tüketildiğiniz geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir.

Çok fazla tüketildiğinde mide kanamasına neden olduğu kanıtlanmıştır.

Amerika Gıda ve İlaç Departmanı, US Food and Drug Administration (FDA), üç kadeh alkolden sonra alınan Aspirin ve Alka-Seltzer'in midede kanamaya yol açtığını açıkladı.

Ayrıca, Vermidon, Gripin gibi ağrı kesici ve grip ilaçları da alkolle birlikte alındığı taktirde, karaciğerde önemli zararlar oluşturuyor.

ALKA SELTZER FİYATLARI

Alka Seltzer fiyatları, kutuda yer alan tablet miktarını göre değişmektedir. 10'lu tablet kutunun ortalama fiyatı 20 TL civarında satılmaktadır. 

Alka Seltzer nasıl kullanılır? Ne kadar? Alka Seltzer alkolden önce mi sonra mı kullanılır? ile ilgili etiketler alkol Alka seltzer
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.