Aliyev'in konuşmasının ardından Azerbaycan'a yine saldırılar yapıldı

Azerbaycan ordusu ile Ermenistan güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan Ordusu karşısında tutunamayan Ermeni güçleri, çeşitli şehirlerde sivil halka yönelik saldırılarına devam ediyor. Aliyev hükümeti, Bakü yakınlarına dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen füzeli saldırının arkasında Rusya'nın olabileceğini iddia etti. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan'a, işgal altındaki Dağlık Karabağ'dan saldıran Ermeni güçleri, durmak bilmiyor. Sınıra 200 kilometre mesafedeki Gence şehiri, tarihinde ilk kez Rus füzesi ile vurulmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, dünkü “Ulusa sesleniş” konuşması sonrası, Başkent Bakü'ye 70 km mesafede bulunan, Hızı ve Apşeron adlı şehirlerine orta menzilli balistik füze atılması şaşkınlık yarattı.

ALİYEV'İN KONUŞTU, SALDIRILAR BAŞLADI

Pazar sabahı, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri olan Gence'ye 6 adet bomba ile bir füze atılmıştı.

Yetişkin 2 kişinin öldüğü, 5'i çocuk, 33 kişini yaralandığı Gence saldırıları sonrası, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, televizyona çıkarak Ermenistan'a sert çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı konuşmada,

“- İti kovar gibi kovarık onları, iti kovar gibi..

- Sıçan gibi saklanma ,gel diz çök özür dile..

- Siz kimsiniz ki. Burda şartları biz koyarız..

- Daha iki ay önce Suşa da avratlariniz ile raks ediyorsunuz şimdi etsenize..” demişti.

Aliyev'in bu çıkışı sonrası, Ermeni güçlerinin olduğu yerlerden Bakü'ye yakın iki şehre, bu kez füze saldırıları yapıldı.

Mengeçevir şehrine de bir adet füze atıldığı ve Terter sınır şehrinin ise gece topçu ateşi ile vurulduğu açıklandı.

ŞEHİRLERE SALDIRILARDA RUS YARDIMI ŞÜPHESİ VAR!

Öte yandan, SuperHaber'in hükümete yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Azerbeycan Hükümeti füze saldırılarını araştırmaya başladığı öğrenildi.

Aynı kaynaklar, Hükümetin, Ermeni güçlerinin bu füzeleri kullanacak elemanlarının olmamasına dikkat çektiğini belirterek, Rus yardımı olup olmadığını araştırdıkları ifade edildi.

ENERJİ BÖLGELERİ HASAR GÖRDÜ!

Ermeni güçlerinin Mengeçevir'e saldırısında, enerji bölgelerinin hasar gördüğü ve 5 kişinin yaralandığı duyurulurken, Hızı ve Apşeron şehirlerine saldırılardaki hasar ve yaralı sayısı ise henüz açıklanmadı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev yaptığı açıklamada, ”Altyapıda ciddi hasar yok. Ama siviller yaralandı.  Mingaçevir aynı zamanda büyük bir su deposu. Ermenistan'ın devlet ve çevre terörü devam ediyor.” dedi.

 

Aliyev'in konuşmasının ardından Azerbaycan'a yine saldırılar yapıldı ile ilgili etiketler Azerbaycan Bakü Ermenistan Saldırı Füze Rusya İlham Aliyev gence
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.