Aliyev'den Türk basınına teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin Dağlık Karabağ'daki haklı mücadelesini dünya kamuoyuna duyuran Türk basınından övgüyle bahsetti. Aliyev, dünya basınına da haksızlık yaptıkları gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u kabulünde, Türkiye'nin Azerbaycan'a gösterdiği desteklerden takdirle bahsetti.

''BU BİR SAHTEKARLIK''

Aliyev, gelişmelerin Türk basınında geniş yer aldığını, Azerbaycan'ın haklı davasının dünyaya Türk basını aracılığıyla duyurulduğunu ifade ederek “Bazı ülkelerin basını Ermenistan yanlısı yayınlar yapıyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Bu bir sahtekarlıktır. Bu, olayların çarpıtılmasıdır. Azerbaycan'ı işgalci veya saldırgan bir devlet olarak sunma girişimlerinin elbette hiçbir temeli yok. Dolayısıyla Türk basınının ilk günlerden itibaren burada bulunması ve savaş bölgelerinden haberler yapması dünyaya konuya ilişkin doğru bilgilerin aktarılmasına hizmet etmektedir.” dedi. 

AZERBAYCAN'IN VERDİĞİ KAYIPLAR

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermeni ordusunun sivilleri hedef alan saldırılarında 27 Eylül'den bu yana 63 kişinin yaşamını yitirdiğini, 298 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda 2156 ev, 90 apartman ve 398 kamu binasının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Aliyev'den Türk basınına teşekkür ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan basın aliyev türk basını
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.