Aliyev'den Paşinyan'a 'Marslılar' göndermesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 27 Eylül'de başlayan Dağlık Karabağ'ı kurtarma harekatında gelinen son noktayı ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın akılalmaz iddialarına yanıt verdi. Paşinyan'ın Gence'yi vurmadıklarını iddia ettiğini hatırlatan Aliyev, "Artık teknoloji çağında yaşıyoruz. Hiçbir şeyi saklamak imkansızdır." dedi. Harekatta ilk aşamanın tamanlandığını belirten Aliyev, Paşinyan'ın Türk istihbaratı ile ilgili yalanları içinse "Yarın, Marslıları getirdiğimizi söyleyecek" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Artık teknoloji çağında yaşıyoruz. Hiçbir şeyi saklamak imkansızdır. Paşinyan, Ermenistan'ın Gence'ye balistik füze ateşlemediğini söylediğinde, bu sadece saçmalıktı. Çünkü herhangi bir balistik füzenin fırlatılışı izleniyor. Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa bu füzenin nereye fırlatıldığını ve hangi savaş görevinin verildiğini çok iyi biliyor. "

Bugün yaşananlar, Paşinyan’ın tehlikeli faaliyetlerinin sonucudur.

Irak'a uygulanan yaptırımlardan biri bile Ermenistan'a uygulansaydı, çatışma çoktan çözülürdü

Gence'de askeri üssümüz yok, askeri kampımız yok. Sonuçta yalan söylüyor. Yüzlerce yabancı gazeteci ve yabancı diplomatın doğrudan yıkım mahallinden röportaj yaptığı sırada Paşinyan da yalan söylüyor. Kim Ermenistan değil ama kim? Biz Gence'yi kendimiz vurduk? Yalanın derecesini ve en önemlisi aptallığı hayal edebiliyor musunuz? Yeterli herkes tarafından anlaşılmalı, saklanması imkansız. Bu nedenle Pakistan ve Türk özel servisleri hakkında söylediklerini. Yarın, Marslıları buraya topraklarımızı kurtarmak için getirdiğimizi söyleyecek.

İnanın bana, internette gösterdiğimiz görüntüler bile olanlara kıyasla aslında çok küçük bir kısım. Gösterebileceğimiz şeyler bunlar. Görünüşe göre kazılmışlar ve oraya yerleştirilmişler. Bazı kemirgenler gibi. Her yeri kazdılar. Kilometre ile ölçülen, aralarında yollar olan tüneller var.

Fare yuvasına benziyor. Sesi duyar duymaz içeri girerler. Her topçu topunun bir "fare yuvası" vardır. Bu nedenle, modern teknoloji olmadan onları yok etmek çok zor olacak ve bu da büyük insan kayıplarına yol açacaktır. Birkaç Grad kurulumunu yok ettik. Bu durumda insansız hava araçları - hem Türk hem de İsrail insansız hava araçları elbette bize çok yardımcı oluyor.

En az altı S-300 uçaksavar füzesi sistemini imha ettik. Artı modern insansız hava araçları. Saldırıyorlar, keşif yapıyorlar ve saldıran topçuların koordinatlarını veriyorlar. Bu nedenle, elbette bu, başarımızda önemli bir faktör. 

Şu anda, Dağlık Karabağ çevresindeki beş bölgeden bahsetmek anlamsız, çünkü onları çoktan kurtardık ve bunu yapıyoruz. İlk aşamayı çoktan tamamladık. Önce işgal altındaki Kelbecer, Laçin ve Ağdam'ı terk etmelerini talep edeceğiz.

Birisi Ermeniler için ikinci bir cumhuriyet kurmak istiyorsa, ülkesinin topraklarının bir kısmını vermeli ve orada kurmalı

Azerbaycan'ın uluslararası alanda tanınan topraklarında asla referandum olmayacağını hep söyledim. Üstelik temel ilkelere bakarsak, referandum için söz yok. Her zaman evet, kendi kaderini tayin hakkının uluslararası hukukun önemli bir ilkesi olduğunu söyledik, ancak ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal edemez."

Aliyev'den Paşinyan'a 'Marslılar' göndermesi ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan paşinyan gence İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.