Aliyev'den Ermeni bakana 'demir yumruk' hatırlatması

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan ateşkes anlaşmasını bozan taraf yine Ermenistan oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açıklaması Ermenistan’ın yeni oyununu ortaya çıkardı. İlham Aliyev, 2020 yılı sonuçlarına dair toplantıda, "Bana, Ermenistan Dışişleri Bakanı'nın Hankendi'ye gittiğine dair bilgi verildi. Senin orada ne işin var? Savaşı unutmasınlar. Demir yumruğun yerinde olduğunu unutmasınlar." dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ordusu karşısında bozguna uğrayan Ermenistan yine rahat durmuyor. İki ülke arasında yapılan ateşkes sonrası Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Azvazyan’nın gizlice Henkendi’ye gittiği ortaya çıktı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2020 yılı sonuçlarına dair toplantıda, "Bana, Ermenistan Dışişleri Bakanı'nın Hankendi'ye gittiğine dair bilgi verildi. Senin orada ne işin var? Savaşı unutmasınlar. Demir yumruğun yerinde olduğunu unutmasınlar." açıklamasında bulundu.

Aliyev'den Ermeni bakana 'demir yumruk' hatırlatması

"ERMENİSTAN PİŞMAN OLACAK!"

Bu ziyaretlere son verilmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Aliyev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tür provokatif adımlar atılırsa, Ermenistan'ı daha fazla pişman olacağı konusunda uyarıyoruz. Şimdi ilişkileri normalleştirmek için adımlar atılıyor. Rusya kendi arabuluculuk imkanlarını taraflara sundu.

“BİZİ YİNE KIZDIRMAK MI İSTİYORLAR?”

İlişkiler normalleşecekse bu tür provokatif 'ziyaretlere' ne gerek var? Neyi göstermek istiyorlar? Bizi yine kızdırmak mı istiyorlar? Bu tür adımların onlara pahalıya mal olduğunu unutmasınlar. Bu nedenle tüm ziyaretlere son verilmelidir. Bizim iznimiz olmadan o bölgeye hiçbir yabancı vatandaş gidemez. Kızılhaç Komitesi dışında hiçbir uluslararası kuruluş oraya gidemez. Orası bizim bölgemiz. Bütün dünya bu bölgeyi Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediyor."

“CEVABIMIZ ÇOK SERT OLACAKTIR!”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev konuşmasının devamında ise, "Ermenistan Dışişleri Bakanı, sen kimsin oraya gidiyorsun? Uyarıyoruz, benzer bir adım tekrarlanırsa cevabımız çok sert olacaktır. Önce Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla onları uyardık. Daha sonra farklı şekilde uyarılacaklar. Onların ayakları o bölgeden kesilmelidir. Azvazyan kendi ülkesinde otursun." ifadelerini kullandı.

Aliyev'den Ermeni bakana 'demir yumruk' hatırlatması ile ilgili etiketler Ermenistan aliyev Ara Ayvazyan ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.