Aliyev’den BBC muhabirine tokat gibi cevap

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İngiliz merkezli BBC medyasına verdiği röportajda muhabirin küstah çıkışlarına ders verir nitelikte cevaplar verdi. Aliyev muhabirin, “Azerbaycan’da özgür medya yok, baskı uyguluyorsunuz” sözleri üzerine, “Julian Assange gazetecilik faaliyetinden dolayı İngiltere’de rehin tutuldu. O şimdi hapishanede. Bu tür şeyleri yaptığınızda özgür medya hakkında konuşma hakkınız yok” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İngiliz merkezli BBC medyasına röportaj verdi. Aliyev, BBC muhabirinin yönelttiği basın özgürlüğü suçlamalarına sakin kalarak kendine güvenen bir tavırla cevap verdi.

İŞTE ALİYEV'İN MUHABİRİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDIĞI DİYALOG

Aliyev: Azerbaycan halkının neden özgür medyası ve muhalefeti olmadığını düşünüyorsunuz?

Muhabir: Çünkü bu ülkedeki bağımsız kuruluşlar bana bunu söylüyor

Aliyev: Hangi bağımsız kaynaklar?

Muhabir: Birçok bağımsız kaynak.

Aliyev: Hangisi söyle bana?

Muhabir: Kaynakları kesin olarak isimlendiremiyorum.

Aliyev: Eğer isimlendiremiyorsan bu hikayeleri uyduruyorsun demektir.

Aliyev bu durumun Batı'nın ön yargısı olduğunun altını çizdi. Muhabirin sorularına karşı kendisi de bir soru sormak isteyen Aliyev, gizli belgeleri ortaya çıkaran ve İngiltere tarafından hapsedilen Julian Assange hakkında sorduğu soruyla muhabiri köşeye sıkıştırdı.

"ALGI OLUŞTURMA GİRİŞİMİDİR"

Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu ön yargılı bir yaklaşım, bu batılı izleyicide bir algı oluşturma girişimidir. Azerbaycan'da özgür siyasi faaliyet, özgür medya var. Konuşma özgürlüğümüz var. Ben de bir şey sorabilir miyim? Bay Assange'a ne oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz? Ekvator Büyükelçiliğinde kaç yıl geçirdi? Ve o gazetecilik faaliyeti için şimdi nerede? Onu rehin tuttunuz, aslında onu ahlaki olarak öldürdünüz. Siz yaptınız, biz değil."

Aliyev’den BBC muhabirine tokat gibi cevap ile ilgili etiketler Azerbaycan bbc muhabiri aliyev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.