Aliyev ve Putin, kritik bir anda telefon görüşmesi gerçekleştirdi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonda görüştüğü bildirildi. İkili arasında Rusya'nın Perm şehrinde yaşananlar, Putin'in Duma seçimleri zaferi ve iş biliği konularının konuşulduğu açıklanırken, gerçekleştirilen ikili görüşmenin Azerbaycan'ın İran sınırında askeri gerginlik yaşaması ile ilişkili olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev’in görüşmede iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin Duma seçimlerinde kazandığı seçim zaferi dolayısıyla Putin'i tebrik ettiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, ayrıca Putin’e Perm şehrinde yaşanan olayda hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. Putin’in ise Aliyev’e taziyesi nedeniyle teşekkür ettiği belirtildi.

İKİLİ İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Görüşmede, iki liderin Azerbaycan ve Rusya arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda stratejik ortaklığa dayalı olarak başarılı bir şekilde geliştiğini vurguladığı aktarıldı.

İki ülke arasındaki işbirliği ile ilgili konuların da ele alındığı görüşmede, yeni seçilen Rus Parlamentosu ile Azerbaycan Milli Meclisi arasındaki geleneksel dostluk ve işbirliğinin devam edeceği ifade edildi.

İRAN GERGİNLİĞİ İLE İLGİSİ BİLİNMİYOR

Azerbaycan'ın Karabağ'a izinsiz giriş yapan iki İranlı kamyon şoförünü gözaltına almasının ardından İran'ın sınıra asker yığdığı iddiaları sosyal medyade kendine yer bulurken, görüşmenin bununla ilgisi olup olmadığı bilinmiyor. 

Aliyev ve Putin, kritik bir anda telefon görüşmesi gerçekleştirdi! ile ilgili etiketler Putin telefon aliyev görüşme duma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.