Aliyev ve Paşinyan 15 Aralık'ta bir araya gelecek!

Yakın zaman önce başlayan Ermenistan agresyonu karşısında sinirlerine hakim olmaya çalışan Azerbaycan'ın sabrı tükenmek üzereyken AB'den kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Ermenistan lideri Paşinyan ve Azerbaycan lideri Aliyev 15 Aralık'ta Brüksel'de bir araya gelecek.

Avrupa Birliği Konseyi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın aralık ayında Brüksel'de bir araya geleceğini duyurdu.

KRİTİK BULUŞMA 15 ARALIK'TA GERÇEKLEŞECEK

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Konsey Başkanı Charles Michel'in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bölgedeki durum ve 15 Aralık'ta düzenlenecek Doğu Ortaklığı Zirvesi hazırlıkları kapsamında telefon görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Michel, Aliyev ve Paşinyan'a zirve çerçevesinde Brüksel'de bir toplantıya ev sahipliği yapma teklifinde bulundu.

BRÜKSEL'DE BİR ARAYA GELECEKLER

Liderlerin bölgedeki durumu ve gerginliği giderme yollarını görüşmek için Brüksel'de bir araya gelmek konusunda mutabık kaldıkları duyurdu.

Telefon görüşmelerinde Aliyev ve Paşinyan'ın doğrudan iletişim hattı kurulması konusunda da mutabakata vardığı, bu hattın "olayları önleme mekanizması" olarak iki tarafın savunma bakanları arasında kurulacağı kaydedildi.

Aliyev ve Paşinyan 15 Aralık'ta bir araya gelecek! ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Çatışma ab Brüksel paşinyan aliyev karabağ ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.