Aliyev, tarihi zaferin yıl dönümünde orduya seslendi

Karabağ'ın kurtuluşunun birinci yıl dönümüne girildi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tarihi zaferin yıl dönümünde orduya seslendi. Düşmanı topraklarından ne pahasına olursa olsun kovacaklarını belirten Aliyev, "Nerede yenilmez Ermenistan ordusu? Diz çöktüler, şartlarımızı kabul ettiler." dedi.

30 yıllık Ermenistan işgaline son veren Karabağ Zaferi'nin birinci yılına girildi. 44 günde gelen tarihi zaferin yıl dönümünde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, orduya seslendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev zaferin yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Askeri potansiyelimizin sağlamlaştırılması cumhurbaşkanlığı görevimin asli unsurudur" dedi. İşte Aliyev'in açıklamalarından satır başları;

"İşgale son vermek için bütün gücümüzü seferber ettik. Uzun yıllar yapılan barış görüşmeleri sonuç vermedi, sıfır sonuç alındı, düşman daha da saldırganlaştı. Biz düşmanı toprağımızdan ne pahasına olursa olsun kovacağız. Halk olarak, devlet olarak bütün hazırlıklarımızı zamanında yaptık.

"DİZ ÇÖKTÜLER, ŞARTLARIMIZI KABUL ETTİLER"

Askeri potansiyelimizin sağlamlaştırılması cumhurbaşkanlığı görevimin asli unsurudur. Karabağ'ı unutmadık, her bir kürsüde bu bir numaralı konu oldu. Gençler canlarını feda edip, kanları pahasına mukaddes topraklarımızı düşmanın elinden kurtardı. Ermenistan ordusunda 10 bin firari vardı, Azerbaycan'da bir asker bile savaştan kaçmadı. Nerede yenilmez Ermenistan ordusu? Diz çöktüler, şartlarımızı kabul ettiler. Teslimiyet belgesini imzaladılar.

Biz bütün dünyaya büyük halk olduğumuzu gösterdik. Ermeniler bütün şehirlerimizi yerle bir etti. Bu derecede vandallık, barbarlık, nefret olabilir mi? Mezar taşlarını bile söküp Ermenistan'a götürdüler. Biz savaş kurallarına sadık kaldık. Bundan sonra Karabağ ve Zengezur'da ebedi yaşayacağız."

Aliyev, tarihi zaferin yıl dönümünde orduya seslendi ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan karabağ zaferi işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.