Aliyev, Erdoğan'ın oynadığı role dikkat çekti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rus heyeti ile Bakü'de görüştü. Önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu kabul eden Aliyev, daha sonra da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Aliyev, Türkiye ile Rusya'nın Karabağ'da istikrarın sağlanması için birlikte hareket edecek olmasından memnuniyetini paylaştı. Sonra da bu işbirliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oynadığı önemli role dikkat çekti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ilk olarak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu kabul etti. Aliyev kabulde, "Azerbaycan topraklarında ateşkesi denetleme merkezinin kurulması yönünde Rusya ile Türkiye arasındaki aktif müzakereleri de memnuniyetle karşılıyoruz. Bölgede istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi için bunun çok önemli bir etken olduğuna inanıyoruz. Türkiye yönetimine ve şahsen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a askeri operasyonların durdurulması için ön koşullarının sağlanmasında yer aldığı için teşekkür ederiz. Hem Rusya hem de Türkiye - bizim için iki dost ülke, iki komşumuz - ateşkesi denetleme tedbirlerinde yer alacak. Bu, iki komşumuz arasında, aynı zamanda bölgesel işbirliği çerçevesinde karşılıklı faaliyet formatının güçlendiğini göstermektedir. Umuyorum ki bugünkü ateşkes ve Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi yönündeki planlarımız - eğer Ermenistan tarafından olumlu karşılanırsa - bölgede yeni durumun, işbirliğinin, istikrarın ve güvenliğin güçlenmesi için koşullar yaratabilir. Bu, herkese fayda sağlar. Bölgemizde bulunan halklar da, komşularımız da, tüm dünya da daha güvenli olacaktır." dedi.

ERDOĞAN'IN ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u kabulünde, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgedeki güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesinde oynadığı önemli rolü de belirtmek isterim." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Aliyev, ortaklığın formatının, hem barışı gücü misyonu hem de bölgede uzun vadeli işbirliği açısından bugün yeni özelliklere sahip olduğunu kaydederek sözlerini şöyle devam etti:

"Bence bu, bölge ülkelerinin çıkarlarına uygun, çünkü bölgemizdeki ülkeler elbette güvenliğin güçlendirilmesinde kilit rol oynamalı. Üçlü bildiride mutabık kalınan hususlar, iyi niyet ve yapıcı bir yaklaşım olduğunda, daha önce çözülemeyeceği düşünülen sorunları çözmenin mümkün olduğunu göstermektedir.

Sizinle çözüm sürecinin tüm değişimlerini biliyoruz. Ancak hem Azerbaycan hem de Ermeni halkına barış içinde yaşamak, savaşın açtığı yaraları iyileştirmek, bizim ve komşularımız için ortak tehlikesiz bir gelecek hakkında düşünmek için olanak sağlayacak ve böylece bölgemizde güvenliğin güçlendirilmesine katkıda bulunacak kararlar elde edilmesini başardığımız için mutluluk duyuyorum."

Aliyev, Erdoğan'ın oynadığı role dikkat çekti ile ilgili etiketler Azerbaycan Rusya Türkiye Sergey Lavrov Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev sergey şoygu
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.