Aliyev: Bu karar çifte standarttır, hukuksuzdur

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD'nin Türkiye'ye yönelik 'S-400'ü bahane ederek aldığı yaptırım kararlara tepki gösterdi. Yaptırımlar için 'Kabul edilemez' diyen Aliyev, bazı NATO üyelerinin de benzer sistemler kullandığını hatırlatarak, "Bu durum çifte standartın bir göstergesi ve hukuka aykırıdır" ifadesini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ABD yaptırımlarına ilişkin değerlendirmesini Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev basınla paylaştı.

Haciyev, "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınmasıyla ilgili olarak ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarının kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Bazı NATO üyesi devletler benzer hava savunma sistemi kullanırken, Türkiye'ye yaptırımlar uygulanması haksızlıktır. Cumhurbaşkanımız bu durumu çifte standartın bir göstergesi ve hukuka aykırılık olarak değerlendiriyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, bu yaptırımların Türkiye'nin savunma kapasitesini güçlendirme adımlarını engellemeyeceğinden emin olduğunu dile getirdiğini vurgulayan Hacıyev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu konunun gerekli çalışma grubu çerçevesinde objektif ve siyasi açıdan tarafsız bir şekilde müzakere edilmesi tekliflerine eşdeğer cevap verilmemiştir.

Azerbaycan Türkiye'yi, Türkiye de Azerbaycan'ı destekliyor ve ülkelerimiz her zaman birbirinin yanındadır.

10 Aralık'ta Bakü'de düzenlenen Zafer Geçit Törenine Cumhurbaşkanları İlham Aliyev ile Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması, Azerbaycan-Türkiye birliğinin bir başka örneğidir."

AZERBAYCAN'DAN ABD'YE KINAMA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdulleyeva da sosyal medyadan yaptığı açıklamada Bakü'nün Türkiye'nin yanında yer aldığını açıkladı. 

Abdulleyeva açıklamasında, "ABD'nin S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınması nedeniyle Türkiye'ye tek taraflı yaptırım uygulamasını kınıyoruz. Azerbaycan her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanındadır ve onun uluslararası hukuk ve adalete dayalı konumunu desteklemektedir" ifadelerini kullandı.

Aliyev: Bu karar çifte standarttır, hukuksuzdur

Aliyev: Bu karar çifte standarttır, hukuksuzdur ile ilgili etiketler ABD Yaptırım S-400 Türkiye Azerbaycan İlham Aliyev Hacıyev
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.