Aliya İzzetbegoviç'in dava arkadaşı Hasan Çengiç vefat etti

Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç ile birlikte “Genç Müslümanlar” davasında cezaevinde yatan, Bosna Hersek Demokratik Eylem Parti’sinin (SDA) kurucularından Hasan Çengiç, 64 yaşında vefat etti.

Saraybosna’da 1983 yılında Genç Müslümanlar’a yönelik davada rahmetli Aliya İzzetbegoviç ile birlikte yargılanarak dokuz yıl hapse mahkum edilen Hasan Çengiç, hayatını Bosna Hersek’in ve Bosnalı Müslümanların savunmasına adayan isimlerden biri olarak öne çıkıyordu.

BOSNA HERSEK ORDUSUNA DESTEK İÇİN ÇABA GÖSTERMİŞTİ

1992-96 yılları arasında Bosna Hersek Ordusu Genelkurmay Başkanlığı’nın yurt dışı lojistik şefi olarak görev yapan Çengiç, savaş döneminde Tahran ve İstanbul’da yaşamış ve Bosna Hersek ordusuna destek için çaba göstermişti.

1996 yılı Şubat ve Aralık ayları arasında Bosna Hersek Federasyonu Savunma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Çengiç, Bosna Hersek Federasyonu entite parlamentosu ve Bosna Hersek parlamentosunda da görev yapmıştı.

Aliya İzzetbegoviç'in dava arkadaşı Hasan Çengiç vefat etti ile ilgili etiketler aliya izzetbegoviç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.