"Aliya" dizisi Sırpları rahatsız etti... 'Sırp kasabı' Karadziç'in hayatını film yapacaklar! / VİDEO

"Bilge Kral" Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan dizi "Aliya" henüz yapım aşamasında Balkanlarda ses getirdi. Bosnalı Sırplar "Aliya" dizisine karşılık soykırım suçlusu 'Sırp kasabı' Karadziç'in hayatını beyazperdeye taşıyacak.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in hayatı yıl sonu TRT ekranlarında olacak. Geniş bir prodüksiyon ekibi hummalı bir şekilde "Aliya" için çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in de katıldığı basın toplantısında dizi medyaya tanıtıldı. Aliya dizisi henüz çekim aşamasında Balkanlarda gündem oldu. Bosnalı Sırplar Bilge Kral Aliya'nın hayatının dizi yapılmasından rahatsız oldu. Bosnalı Sırpların lideri Milorad Dodik soykırım suçlusu eski liderleri "Sırp kasabı" Karadziç'in hayatını beyazperdeye taşıyacaklarını açıkladı. Bu açıklamaya Boşnakların tepkisi gecikmedi.

"Bütün hayatını insanlığa adamış Aliya İzzetbegoviç'i soykırım suçlusu Karadziç ile kıyaslamak Sırpların suçluluk duygusunun göstergesidir"

TRT'ye konuşan Alija dizisinin senaristi ve superhaber yazarı Ahmet Tezcan, "Çok iyi olur, ben bir yazar olarak Karadziç' i yazmak isterim, çok ilginç bir hayatı var, kılık değiştirip yıllarca kaçak yaşaması muhteşem bir hikaye. Sayın Dodik'in açıklaması Aliya'nın bir tezini doğruluyor, o "Küçük devletler büyüklük hayaliyle değil kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle büyürler" diyor. Dodik'i destekliyorum. Yanlış olan film yapmak değil, fikirlerden düşmanlık üretip soykırım yapmak" açıklamasında bulundu.

Tezcan, Sırp kasabı Karadziç'in işlediği soykırım suçuna gönderme yaptı.

"Aliya" dizisi Sırpları rahatsız etti... 'Sırp kasabı' Karadziç'in hayatını film yapacaklar! / VİDEO ile ilgili etiketler aliya ahmet tezcan sırp kasabı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.