Alışveriş severleri sevindirecek haber! YouTube'da video izlerken alışveriş yapabileceksiniz

YouTube, Shorts videolarına alışveriş özelliği getiriyor. Bu sayede hem video izleyip hem alışveriş yapabileceksiniz. Peki özellik ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Video izleme platformu YouTube, sosyal medya uygulamaları İnstagram, TikTok ve Facebook'tan sonra özelliklerine bir yenisini ekledi. Shorts (kısa video) izleme özelliğini getiren Youtube, yeniliklerine yenilik katmaya devam ediyor.

Alışveriş severleri sevindirecek haber! YouTube'da video izlerken alışveriş yapabileceksiniz

Her an istediğiniz videolara kavuşabilme imkanı sunan YouTube, shorts videolarına alışveriş özelliği getirdi.Platformun bu özelliği getirmesi, yayınlanan raporlara göre; şirket ekonomik gerileme ve reklam gelirlerinde azalma yaşanması ardından geliyor.

YouTube, geçtiğimiz haftalarda son çeyreğe ilişkin bir rapor yayınlamış ve gelirlerinde beklentilerin altında kalarak %1,9’luk bir düşüş yaşandığını duyurmuştu. Bu nedenle de şirket, son zamanlarda gelir elde etmenin yeni yollarını deniyordu.

YouTube'a gelecek olan alışveriş özelliği, 2023 yılı itibari ile kullanılmaya başlayacak. Alışveriş özelliği, shorts videoları izlerken karşılarına çıkan ürünleri satın almasını sağlayacak. Financial Times, platformun ürünleri tanıtan içerik üreticilerinin komisyon almasını sağlamayı amaçladığını da ekliyor.

Alışveriş severleri sevindirecek haber! YouTube'da video izlerken alışveriş yapabileceksiniz ile ilgili etiketler YouTube
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.