AVM'leri ilk 3 günde 3,4 milyon kişi ziyaret etti!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs'ta yeniden açılan ülke genelindeki 420 AVM'ye ilk üç günde yaklaşık 3 milyon 400 kişinin ziyaret gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara verilen ve normalleşme adımlarından ilki olarak 11 Mayıs'ta açılan AVM'lere ilk üç günde toplamda yaklaşık 3 milyon 400 bin kişinin ziyaret ettiğini açıklandı.

GÜNLÜK ZİYARETÇİ 1 MİLYONUN ÜZERİNDE

Sözcü'ye konuşan AYD Başkanı Altaş, ziyaretçi sayısının ortalama dörtte birinin İstanbul’dan geldiğini söyledi. Altaş’ın paylaştığı bilgilere göre, ilk gün 1 milyon 226 bin, ikinci gün 1 milyon 100 bin olan AVM’lerdeki ziyaretçi sayısı üçüncü gün 1 milyon 180 bin oldu. Salgın öncesinde normal bir günde AVM’leri ortalama 6.5 milyon kişi ziyaret ediyordu.

150 BİN ÇALIŞAN İŞ BAŞI YAPTI

AVM’lerde mağazaların yaklaşık 40’ının açıldığını belirten Altaş, toplamda 150 bin çalışanın da AVM’lerde iş başı yaptığıni belirtti.

Altaş, kapalı olan 16 AVM’nin ve mağazaların çoğunun Ramazan Bayramı sonrası açılmasını beklediklerini söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle AVM’lerin çoğu mart ayından itibaren kapılarını kapatmıştı. 

 

AVM'leri ilk 3 günde 3,4 milyon kişi ziyaret etti! ile ilgili etiketler AVM Koronavirüs Korona hüseyin altaş Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.