Ali Murat Güven, Kemal Öztürk'e 3 kuruşluk tazminat ödeyecek

Yeni Şafak'ın eski yazarı Ali Murat Güven, Anadolu Ajansı'nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, hakkında "Hiçbir şey üretmeden, bütün gün oturup karı kızla telefonda muhabbet ederek en yüksek maaşı o alıyor." demişti. O sözleri mahkemeye taşıyan Kemal Öztürk, açtığı davayı kazandı. Güven'in, Öztürk'e 3 kuruş tazminat ödemesine karar verildi.

Anadolu Ajansı’nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın tanışmanı olduğu yıllarda, bazı gazetecilerin kendisine ertesi günün gazete manşetlerini gönderdiğini söylemişti.

Kendisi istemeden 'Uygun mudur?' diye sorulduğunu ifade eden Öztürk, bugün kendisine meydan okuyanların şeceresini iyi bildiğini ancak bunun kendisinde kalacağını ifade etmişti.

O sözlerin ardından Öztürk'e sosyal medya hesabından yanıt veren Yeni Şafak eski yazarı Ali Murat Güven, Öztürk’ü “yavaş yavaş muhalif mücahit pozlarına bürünen adam” olarak nitelendirmişti.

Öztürk’e “hedonist ve düşük ahlaklı” diyen Güven, paylaşımında Öztürk’ün Yeni Şafak’ta çalıştığı dönemde haberleri beğenmediği belirterek, “Hiçbir şey üretmeden, bütün gün oturup karı kızla telefonda muhabbet ederek en yüksek maaşı o alıyor. Gönderdiğim haberlere ‘O haber küçük ben ona gitmem, beni daha büyük habere gönder’ diyerek itiraz ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

O SÖZLERE 3 KURUŞLUK DAVA AÇIP KAZANDI

O sözleri mahkemeye taşıyan Kemal Öztürk, Ali Murat Güven'e 3 kurulşuk tazminat davası açtı. Davayı kazandığını sosyal medya hesabından duyuran Öztürk,  "2019’da Ali Murat Güven isimli sorunlu gazeteci hakkımda 25 yıl önceye dayanan yalan ve iftiralarla dolu tivitler atmış, bazı medya organları da bunları utanmadan haber yapmıştı. Güven bu sözlerinden dolayı bana tazminat ödemeye mahkum oldu. 3 KURUŞ... Ederi bu!" dedi.

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ali Murat Güven’in hakkımdaki yalan ve iftiralarını sorgusuz sualsiz haber yapan gazete, tv ve haber siteleri, onu 3 KURUŞ tazminat ödemeye mahkum eden mahkeme kararını da biraz haysiyet ve onurları varsa haber yapalar."

Ali Murat Güven, Kemal Öztürk'e 3 kuruşluk tazminat ödeyecek ile ilgili etiketler dava mahkeme Kemal Öztürk ali murat güven tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.