Ali Koç'dan zorlu deplasman öncesi itiraf: Trabzonspor'dan çekinmiyoruz, geçen sene yaşadıklarımızdan çekiniyoruz...

Fenerbahçe Beko'nun Galatasaray Nef'i deplasmanda yendiği maç sonrası açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Trabzonspor'dan çekinmiyoruz, ama geçen sene yaşadıklarımızdan çekiniyoruz" dedi.

Beyaz TV'ye açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Nef galibiyetini yorumlarken, "Güzel bir maç oldu. Galibiyeti kutlamak için girdim ama biz takım göremiyoruz. Devamlı yollardalar. Cuma günü Real Madrid maçı var. Çocuklara hocaya, teknik kadroya bu güzel başlangıç için teşekkür edemedik. Fenerbahçe'nin basketbola inancını tekrar tavan yaptırdıkları için. 10-15 sayı geridey

en takım geri gelebilir düşüncesi, inancı var. Bu takım bir şekilde sonuna kadar mücadele ediyor. Onun için teşekkür ettim. Sahada koydukları yürek için teşekkür ettim. Daha kazanılmış hiçbir şey yok. Daha yolun başındayız. İnşallah Scottie'yi (Wilbekin) kaybetmeyiz. Maçı kaybetmeyi onu kaybetmeye tercih ederim" dedi.

''TRABZON'DAN ÇEKİNMİYORUZ...''

"Avrupa ve Türkiye'de lidersiniz" yorumu üzerine Koç, "Daha hiçbir şey rayına oturmadı. Şampiyonluklar gelince oturur. Daha çok yolumuz var. Son bir kaç haftada yaşananlar MHK ile kafamda bazı soru işaretleri var. Trabzon'dan çekinmiyoruz. Geçen sene yaşadıklarımızdan çekiniyoruz. MHK yapısına baktığımızda kangrenleşen yapıda bazılarının da katkısı var. Riva'da da söylemiştim. Türkiye futbolunu yönetenler basından, algı operasyonlarından sosyal medya operasyonlarından etkilenmeli. Korkuyorum ki hafif etkilenme sinyalleri almaya başladım ama inşallah ben yanılırım. Dediğim gibi iyi niyetlerinden şüphem yok. Unutmayın MHK'ler federasyonlar, kulüp başkanları getirir götürür. Bu yapısal sorunu gidermek için pek çok yeni uygulamalar, sistemler, teknolojiler kullanılıyor. Bunların meyvelerini almamız zaman alacak. Kulüpler Birliği toplantısından çıkarken de söyledim, 'sabırlı olalım' diye. Daha fazlasını söylemek istemiyorum. TFF ne kadar ağzıyla kuş tutarsa tutsun, hakem camiası bunu desteklemezse istediğimiz sonucu alamayabiliriz" ifadelerini kullandı.

YABANCI HAKEM KONUSU

"Trabzonspor maçı için yabancı hakem ister misiniz?" sorusuna Koç, "Yabancı hakem, Kulüpler Birliği gündeminde olan bir konu. TFF'nin gündeminde olan bir konu. Yabancı hakemi konuşmak bizlerin ayıbı. Vatansever biri olarak karşı olduğumu yakın zamana kadar söylüyordum. Ama 6-7 hakem eksiği var. Sezon özelinde denenebilir. Kolay bir şey değil. Ülkeler arasında hakem değişim programları var. Dışarıda hakem getiren Yuyanistan ve Arabistan var. Yunanistan derbilere yabancı hakemi kendisi istiyor. Suudi Arabistan'a hakemler gitmeyi seviyor. Oradaki ücretler daha yüksek: Orta yol bulunacaktır. Önemli olan Türk hakemlerle gitmek. Hakemler de eskisi gibi dolmadığını, pabucun pahalı olduğunu, en azından kulüplerin ve TFF'nin ciddi olduğunu bilmeleri lazım. Buna mukabil, Dünya Kupası arasında bazı değişiklikler olabileceği söylenmişti. Bakalım ne olacak?Onu da merak ediyoruz. İsteğimiz adil bir kadro" yanıtını verdi. 

İmalı ifadeler kullanan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Hala Federasyon başkanı mıyım? Bilmiyorum. Adaletsiz ortam hala devam ediyor mu? Birkaç hafta önce yer yerinden oynuyordu. Mamalanan bazı gazeteciler direkt beni hedef alıyordu. Türkiye'deyken 'TFF başkanı ile yurt dışına gitti' deniyordu. Eskisi gibi gülüp geçmeyeceğiz" diye konuştu. 

''İZMİR'DEKİ OLAY ÇOK CİDDİ''

İzmir derbisinde yaşanan olaylarla ilgili olarak da Ali Koç, "Görüntüleri izledik. Sosyal medyadakiler yürek yakıcı. Türk futboluna, Göztepe'ye, Altay'a geçmiş olsun diyorum. Olay ciddi. Çok çok ciddi. Biz bu maça gelmeden önce Emir Ortakaya'mız orada. Stoperimiz orada. Gördük yaşananları. Sosyal medyayı görünce olayın nasıl başladığını görüyoruz. Özel güvenlikçiler de bir yere kadar. Olay vahim acı. Marka değerinden bahsediyoruz. İnşallah bu münferit bir olaydır. Bir tribünden diğer tribüne maytap mı nedir, nasıl atılıyor? Görmez olaydım. Korkunç. Türk futboluna geçmiş olsun. Cezalındırılması lazım. Geçen sene de olaylar oldu. Geçen sezon 5 bin kişi sahaya girdi. Kuralları uygulayacaksınız. Cezaları vereceksiniz. Topyekün bir mücadele olmalı. Bütün paydaşların omuz omuza verip bu olayı temizlememiz lazım. Güvenlik kameralarına neden o kadar parayı verdik. Bloklar kapanıyor. Münferit kimse alınmıyor. Sistemi gözden geçirmemiz lazım. Bu işi adreslememiz lazım" dedi. 

''BENİM GÖNLÜMDE HER ZAMAN BREZİLYA''

Dünya Kupası'nda attıkları gollerle dikkat çeken Enner Valencia ve  Michy Batshuayi'nin durumlarının sorulması üzerine de Koç, "Dünya Kupasını izliyoruz. Valencia ile bugün yazıştık. 'Biraz dizim ağrıyor' dedi. İnşallah bir şey olmaz. Michy de iyi. Ama benim gönlümde her zaman Brezilya" açıklamasını yaptı. 

"Valencia üç gol attı, transfer için kulübün kapısını çalan var mı?" sorusuna ise Koç, "Kulübün kapısını çalan çok var da başka şeyler için" yanıtını verdi. 

Ali Koç'dan zorlu deplasman öncesi itiraf: Trabzonspor'dan çekinmiyoruz, geçen sene yaşadıklarımızdan çekiniyoruz... ile ilgili etiketler Ali Koç Fenerbahçe Galatasaray Trabzonspor Süper Lig Spor Toto Süper Lig Basketbol Süper Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.