Özdemir Bayraktar ile neden iş yapmadığını anlattı...

Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar’ın babası Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından yerli İHA-SİHA üreticisi Baykar hakkında ilginç bilgiler ortaya çıktı... Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç bugün yaptığı bir konuşmada, Baykar ile ortak iş yapmak için Özdemir Bayraktar ile görüştüğünü ancak anlaşamadıklarını anlattı. Eğer, Ali Koç Özdemir Bayraktar'ın teklifini kabul etseydi, Baykar ve Koç ortak olacaktı... İşte o ilginç ortaklık girişiminin öyküsü...

Tüm dünyada örnek gösterilen ve birçok rekorda imzası olan yerli insansız hava aracı sistemleri üreticisi Baykar'ın kurucusu Özdemir Bayraktar'ın vefatı üzerine ilginç bir bilgi ortaya çıktı.

Ford Otosan Eskişehir Fabrikası'nda, Türkiye'de geliştirilip seri üretime geçen ilk ve tek yerli şanzımanın tanıtım töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, hayatını kaybeden Özdemir Bayraktar ile nasıl tanıştığını ilk kez anlattı.

Eskişehir'de düzenlenen törende, Özdemir Bayraktar'ı hayırla anan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç, konuşmasına Bayraktar'a rahmet dileyerek başladı.

"OĞULLARINIZ VE SİZ BİR MİLLİ SERVETSİNİZ, DEMİŞTİM"

12 yıl önce Özdemir Bayraktar'la tanışma fırsatı yakaladığını ve biraraya gelerek iş görüştüklerini ifade eden Ali Koç, o ilk görüşmeyi şu sözlerle anlattı;

"Organize sanayide küçük bir atölyede, bugün yaptıkları işe baktığımızda bayağı küçük bir atölyede, evlatlarıyla. Hikayesini anlattı bize. Biz niye gitmiştik oraya? Rahmetli eniştem Nusret Arsel hikayesini bir gazetede okuyor. Gidiyor tanışıyor. Bizim haberimiz yok o zaman, dost oluyorlar. Oğullarıyla tanışıyor, o kadar etkileniyor ki bize talimat veriyor, biz de savunma sanayi işindeyiz, 'Özdemir Bey'le Bayraktar ailesiyle bir iş yapın.' diye. Çok gittik geldik, yapamadık."

KOÇ İLE BAYKAR NEDEN ORTAK OLAMADI

Şu an dünya devi olan Baykar'ın kurucusu Özdemir Bayraktar ile neden iş yapamadıklarının perde arkasını da anlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti;

"Özdemir Bey, 'Ya business plan musiness plan ben anlamam, vereceksiniz şu kadar parayı ben de yapacağım size, istediğiniz kadarıyla yapacağız' demişti. Olmadı, nasip olmadı. Keşke olsaydı, çünkü o zaman bile bu ailenin insansız hava aracı, havacılık sanayinde o zamanın şartlarında yaptıklarına baktığım zaman şöyle demiştim kendisine, 'Sizin oğullarınız, siz bir milli servetsiniz, değersiniz. Sizi korumalı bu ülke' demiştim' dedi."

 

Özdemir Bayraktar ile neden iş yapmadığını anlattı... ile ilgili etiketler Ali Koç İHA SİHA BAYKAR Özdemir Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.