Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi?

Mayıs ayında seçime gidecek Fenerbahçe'de flaş gelişmeler yaşanıyor. Başkanlığın adaylarından Ali Koç'un başkanlıktan çekildiğine dair haberler büyük bir hızla yayılıyor. Ali Koç'un zor zamanlardan geçen Fenerbahçe'nin birliğinin korunması ve efsane başkan Aziz Yıldırım'a aday olmayıp bir yıl daha bekleyelim dediğinin çıkan haberler arasında. Fenerbahçe taraftarı ise Ali Koç başkanlıktan çekildi mi? sorusunun cevabını arıyor. İşte 'Ali Koç başkanlıktan çekildi mi?' sorusunun cevabı

Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi? Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kalan Fenerbahçe kulislerinde flaş bir iddia ortaya atıldı. Başkanlığın adayalarından biri olan Ali Koç'un adaylıktan çekileceğine dair haberler sosyal medyada şok etkisi yarattı. 20 yıla yakındır Fenerbahçe başkanlığı yapan Aziz Yıldırım'ın başkanlığına son vermek isteyen Ali Koç'un birlik ve beraberlik adına adaylığını geri çekeceği iddia ediliyor. Ali Koç'un zor zamanlardan geçen Fenerbahçe'nin birlik ve beraberliğinin bozulmaması ve efsane başkanlardan Aziz Yıldırım'a bir dönem daha rakip çıkmayalım dediği çıkan iddialar arasında. Diğer yandan Aziz Yıldırım karşıtı olan taraftarlar ise arama motorlarından 'Ali Koç başkanlıktan çekildi mi?' aramaları yapmaya başladı. Peki Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekilecek mi? İşte bu sorunun cevabı ve detayları haberimizde...

Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi?


Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi?

Ali Koç kurmaylarıyla bir toplantı yaparak adaylık durumunu değerlendirecek. Ağırlık basan düşünce ise ' Efsane başkana bir dönem daha rakip çıkmayalım. Birlik içinde olalım' denildiği iddia ediliyor. Şu ana kadar gelen bilgiler Koç ve ekibinin tercihini ‘Çekilmekten’ yana kullanacağı şeklinde. Başkan Aziz Yıldırım’ın son dönemdeki çıkışları ve ‘Bir dönem daha başkan olmak istiyorum. Ondan sonra ben yokum’ sözleri Koç ve ekibinin geri adım atmasında önemli rol oynadı.

Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi? - Resim : 2

F.Bahçe’nin tarihinde çok önemli bir yeri bulunan Yıldırım’ın karşısına rakip olarak çıkmanın şık olmayacağını görüşü var. 3 Haziran’da yapılacak seçimlerde Yıldırım’ın desteklenmesinin ve birlik görüntüsü verilmesinin daha doğru olacağı konuşuluyor. Aziz Yıldırım’ın ‘Son kez adayım ve başkan olmazsam hapse girme tehlikesi var’ yönündeki açıklamaları da üyelerin tavrında etkili olduğu belirtildi. Son yapılan Divan Kurulu toplantısında Yıldırım ve Koç bir araya gelerek birlik beraberlik mesajları vermişti.   Yıldırım cephesinde ise seçim hazırlığı tam gaz sürüyor. Yıldırım futbol ve erkek basketbol takımının kazanacağı şampiyonluklarla üyelerin karşısına daha güçlü çıkmayı planlıyor. F.Bahçe lig, Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’ndan 2’sini alacağına inanıyor. 

Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi? - Resim : 3
Ali Koç kimdir?
Ali Koç, 2006 yılından itibaren Koç Holding kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul‘da doğdu. Londra‘da başladığı Harrow School’dan 1985 yılında mezun oldu. 1989'da ABD. Houston Teksas‘taki Rice Üniversitesi’nden lisans diplomasını aldı. 1995-1997 yılları arasında ABD. Boston, Massachusetts Harvard Üniversitesi‘nde yüksek lisans yaptı. ABD’de çeşitli kuruluşlarda çalıştı. Daha sonra Koç Holding AŞ yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu.

1986'da Otosan A.Ş. Ford Motor Company’nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalıştı. 1987-1988 yazlarında Koç Holding, A.Ş. Otomotiv Grubu’na bağlı olarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. 1990 yazında J.P. Morgan, New York, NY stajerlik yaptı.

Ali Koç Fenerbahçe başkanlığından çekildi mi? - Resim : 4

1990-1991 yılları arasında American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı’na dahil oldu. 1991-1992 arasında Ramerica International Inc.’da koordinatör, 1992-1994 arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda analist olarak çalıştı.

1997-2000 arasında Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı’na bağlı yeni iş geliştirme koordinatörü olarak görev yaptı. 2000 yılından itibaren de Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Koç Holding A.Ş.Yeni İş Geliştirme Koordinatörüdür.

2006 yılından itibaren Koç Holding kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanlığı görevini yürütmektedir. 2008 Ocak ayından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Koç, 2009 yılından bu yana Tüpraş yönetim kurulu üyesidir.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde iki dönem yöneticilik yapan Ali Koç, 21 Ekim 2005 tarihinde Nevbahar Demirağ ile evlendi. Bu evliliten Sadberk Leyla Koç (d.2006) ve Kerim Rahmi Koç (d.2008) adında çocukları vardır.

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.