Ali Keskin'den bomba gibi bir Basir Hamarat röportajı!

SuperHaber yazarı Ali Keskin, UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat ile röportaj yaptı.

UETD NEDİR?

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), 2004 senesinde kurulan gönüllülük esasına dayanan bir sivil toplum kuruluşudur. Ana amaç olarak Avrupalı Türklerin siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak, bulundukları ülkelerdeki etkinliklerini artırmaktadır. Genel Başkanlık görevini Sn. Zafer Sırakaya yürütmektedir.

UETD'NİN AVRUPA'DA NASIL FAALİYETLERİ OLUYOR?

UETD ana amaç olarak, Avrupalı Türklerin siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak, bulundukları ülkelerdeki etkinliklerini artırmak amacında olmakla beraber düşünce olarak Türkiye yanlısı bir lobi örgütü olarak çalışmalarını yürütmektedir.

REFERANDUM'DA NEDEN BELÇİKA BİRİNCİ OLDU?

Azim ve kararlılık ana esaslardan biri. Belçika ekibim gece gündüz sahada çalıştı ve halkımız UETD'yi benimsedi bir ekip ruhu ile hiç ama hiç şımarmadan gece gündüz koşturarak mücadele ettik. En büyük yanlış; "Recep Tayyip Erdoğan var, nasıl olsa kazanırız" düşüncesi... Şayet Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyorsak gece gündüz koşturacağız. Başarı burada gizli...

BELÇİKA'DA UETD'NİN KAÇ KİŞİLİK BİR EKİBİ VAR?

Ülke başkanı, 
ülke sekreteri, teşkilât başkanı, halkla ilişkiler, siyasi ilişkiler, kadın kolları, gençlik kolları
 ve şube başkanları:

1 - Gent Şube

2 - Charleroi Şube


3 - Liege Şube


4 - Anvers Şube


5 - Waasland Şube 


6 - Beringen Şube


7 - Maasmechelen Şube

8 - Brüksel Şube

Toplam: 120 kişilik bir ekip

BELÇİKA DEVLETİ UETD'YE BAKIŞ AÇISI NASIL?

Belçika Devleti ile herhangi bir sorunumuz yok, Belçikalı makamlar ile koordineli çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız için 5 program yaptık, çok verimli geçti ve hiçbir problem yaşamadık.

En az 4 yıl içinde Türkiye ve Belçikalı siyasetçiler ile 200'e yakın program yaptık, hepsi mükemmel geçti. Zaten bizim görevimiz Türkiye ve Belçika ilişkilerini normelleştirmektir ve bizler bunu başarılı yürütüyoruz. Çünkü Belçika'da 250.000 Türk vatandaşı yaşıyor, yaptığımız her çalışmada onların hakkını düşünmek zorundayız.

FETÖ UETD'YE KARŞI BİR OPERASYON YAPIYOR MU?

Açıktan yapmıyor, ama dolaylı yapılıyor. Ak Partili diye ortaya çıkarak, Ak Parti için mücadele veren teşkilatlar hakkında fitnelik çıkarıyorlar. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor.

FETÖ üyeleri Avrupa’da 20 yıldır birçok yere yerleştiler. Yalanları istedikleri gibi anlatabiliyorlar ama bizler hakikatleri zor anlatıyoruz, sebebi FETÖ'cüler... Zaman içinde siyasetçiler ile arkadaş bağı kurdular.

Ali Keskin'den bomba gibi bir Basir Hamarat röportajı! ile ilgili etiketler Belçika FETÖ SuperHaber Avrupa Türk ali keskin basir hamarat zafer sırakaya UETD
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.