Özgür Demirtaş'ın "dolar" yalanlarını listeledi

Aylardır dolar kurundaki artışa yönelik manipülatif mesajlar veren, dolar kurundaki rekor değer kaybı sonrasında ise tartışma yaratan bir mesaj yayımlayıp kayıplara karışan muhalif ekonomist Özgür Demirtaş'ın peşine Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar ve yeni yatırım modelinin ilanının ardından Türk lirası karşısında rekor seviyede değer kaybeden dolar kuru üzerinde yürütülen tartışmalar devam ediyor.

Dolar kurunun yükseliş sürecinde sık sık sosyal medyadan mesajlar paylaşan ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren muhalif ekonomist Özgür Demirtaş, döviz kurlarının düşüş eğilimine girmesinden hemen önce sosyal medyadan çekilme kararı almıştı.

Özgür Demirtaş'ın geçmiş açıklamalarına ve sosyal medyayı terk etmesinin zamanlamasına dikkat çeken Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise "Sabancı’nın Özgür’ü, trollük rekoru kırdı!" başlığını taşıyan köşe yazısında, ünlü ekonomistin "yalanlarını" sıraladı.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Özgür Demirtaş'a şu ifadeler ile yüklendi;

"Diyor ki Özgür Bey..

“3 Aydır: Faiz Günahtır. Dolar artarsa artsın. Bizim işimiz Dolarla mı, Biz ÇİN modeline geçiyoruz. Dolar artsın UCUZ işgücü olacak’ dediniz Doları arttırdınız.”

Dakika bir, yalan 5..

Yalan bir:

Faizin haram olduğunu, sadece üç aydır değil, yıllardır söylüyoruz..

Yalan iki: “Dolar artarsa artsın” diyen kimse olmadı.. “% 3- % 5’lik dolar artışını tolere ederiz. Bizim önceliğimiz faizi indirip, yatırımları artırıp, ihracatı rekor üstüne rekorla pekiştirmek. Böylece % 2-% 3’lük dolardaki değer artışını da ihracat artışı ile geri alırız” denildi. 

Yalan üç: “Bizim işimiz dolarla mı?” sözü, % 2-%3’lük dolar değer artışı sırasında söylenen bir sözdü.. Operasyon çekilerek % 80-90’larda doların değer kazandığı dönemlerde, “Dolardaki değer artışı bizi hiç ilgilendirmez” anlamında bir cümle değildi..

Tekrar söyleyelim..

Türkiye’de zaten kronikleşmiş % 10’luk bir enflasyon vardı.

Son aylarda % 16’lara, sonra % 22’lere çıkan enflasyon da bir gerçek.. TÜİK de bunu açıklıyor..

Dolayısı ile, bir yılda, doların % 22 değer kazanması da, enflasyon gerçeği karşısında, normal..

Haydi % 2 de fazladan değer kazansın..

% 24-% 25 yerine, dolar % 80 değer kazanırsa, ortadaki operasyonu kabul etmek, ilim adamlarının da, bilim namusu olması gerekir.

Yalan dört: Kimse “Çin modeline geçiyoruz” demedi.

“İhracat artışına yönelik, üretim artışı modeline geçiyoruz” denildi..

Yalan beş: Kimse, “Dolar artsın, ucuz işgücü olacak” demedi..

Tam aksine, “Enflasyona dar gelirli insanlarımızı ezdirmeyeceğiz” denildi.

Nitekim, 4250 TL’lik asgari ücret ve asgari ücretteki vergilerin alınmasından vazgeçilmesi kararının açıklanması, dolardaki şişkinliği ortadan kaldıran atak yapılmadan öncesinde geldi.

Yani siyasi iktidar, asgari ücreti beklentinin üzerinde, herkes % 25-30 beklerken, % 50 oranında artırarak dolardaki 18 TL’lere çıkışın öncesinde, “ucuz işgücü modeli” düşünmediğini zaten deklare etti..

Yalan altı: “Ucuz işgücü olacak” açıklaması ile dolar artmış değil. Tam aksine, asgari ücret % 50 gibi yüksek bir oranda artırıldıktan sonra esas yükselişini gösterdi, 18 TL’ye kadar çıktı.

Yani, asgari ücrette yüksek zammı gördükten sonra, dolar yüksek seviyesine çıktı..

Tamam mı, Özgür Bey?

Bir paylaşımda, 6 tane yalan söylemek, bir bilim insanına yakışıyor mu,

Özgür Bey?..

Ben yakışmadığı kanaatindeyim..

Devam ediyorum, Özgür Bey’in paylaşımlarındaki yalanlara..

“3) Neden son dakikaya kadar Dolar/TL yi azdıracak açıklamalar yaptınız?”

Özgür Bey, siz demiyor muydunuz, “Yatırım yok ise, üretim yok ise, döviz artar” diye?

Şimdi dövizin artışını, bazı açıklamalara niye bağlıyorsunuz?

Üretim yetersiz ise.. Açıklama yapsan ne olur, yapmasan ne olur? Üretim yeterli ise, hakeza..

Demek ki siz de kabul ediyorsunuz ki, dövizdeki yükselişin sebebi üretim eksikliği değil, siyasi iktidarın faizi indirerek yatırımları artırma niyeti..

Özgür Bey’in bir çırpıda yaptığı paylaşımların her cümlesinde yalan var da..

Bir tanesini daha vereyim:
“SONSUZ faiz son dakika da mı aklınıza geldi? Yoksa biliyor muydunuz yapacağınızı?”

Minnacık bilim namusu var ise.. Azıcık bilim ahlakın varsa, söyle Özgür Bey:

“15 yıl ABD’de yaşamış.. Şimdi de Sabancı Üniversitesi’nde finans kürsü başkanı olarak.. Dövizdeki değer artışının kur garantili TL mevduatı ile bir saatte düşürülebileceğini sen biliyor idiysen. Niye açıklamadın?”

Evet, uzman sensin..

Dövizdeki değer artışına, böyle bir çözümden haberin var ise, niye söylemedin?

Daha önemlisi, “Dolar çıktı 18’e, mümkün değil, ne yaparsanız yapınız inmez 11’e” bakış açısını, takipçilerine niye pompaladın!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Özgür Demirtaş'ın "dolar" yalanlarını listeledi ile ilgili etiketler Dolar ali karahasanoğlu özgür demirtaş köşe yazıları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.