Ali İsmail Korkmaz davasında karar verildi!

Gezi olayları sırasında Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin davada polis memuru H.E.'ye 7 ay 15 gün, fırıncı E.H.'ye ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi eylemleri sürecinde Eskişehir'de dövülerek öldürülmesi davasında, haklarındaki karar Yargıtay tarafından bozulan sanıklar polis memuru Hüseyin Engin ve fırıncı Ebubekir Harlar bugün yeniden yargılandı.

POLİSE VERİLEN CEZANIN HÜKMÜ ERTELENDİ

Mahkeme Ebubekir Harlar için 8 yıl hapis cezası verdi. Ceza indirimle 6 yıl 8 ay'a düştü.. Mahkeme Hüseyin Engin için ise 6 ay hapis verdi. Engin kamu görevlisi olduğundan ceza 9 aya çıksa da takdiri indirimle 7 ay 15 gün'e düştü. Hüküm ise ertelendi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, polis memuru Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile 3 fırıncıya verilen cezaları onamıştı. Daire, polis memuru Hüseyin Engin'e verilen beraati bozmuştu. Fırıncı Ebubekir Harlar hakkındaki karar ise “suçun yardımcısı” değil “faili” olduğu gerekçesiyle bozulmuştu.

Ali İsmail Korkmaz davasında karar verildi! ile ilgili etiketler Ali İsmail Korkmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.