Ali İhsan Arslan'dan Fransa'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski yakın çalışma ekibinden olan Ankara milletvekili Ali İhsan Arslan Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Doğu Akdeniz konusunda Fransa ve Macron'un tavrını sert sözlerle eleştiren Arslan şu şekilde konuştu;

''Türkiye'nin egemenlik haklarını koruma çabası nedense bazı ülkeleri rahatsız ediyor. Bunların başında da Fransa geliyor. Son yıllarda Türkiye'nin sıkıntı yaşamasın için yazılan senaryolarda hep rol kapmaya çalışan Fransa'nın bilhassa Libya ve Doğu Akdeniz konusunda ülkemize yönelik tehditkar söylemlerine elbette pabuç bırakacak değiliz.

Fransa gibi AB üyesi bir ülkenin Akdeniz'de barışın tehdit altında olduğu bu dönemde hoyratça ve sorumsuzca davranması son derece endişe vericidir. Fransa, Libya ile anlaşmamıza karşı, doğal gaz aramamıza karşı, AB'ye girmemize zaten karşı.

Kendini AB'nin lideri sanan Macron'un sömürgecilik dönemlerine özendiği açıktır. Macron ve onun gibilerin tek derdi var. Libya'nın yer altı zenginliklerini ele geçirmek.''

Ali İhsan Arslan'dan Fransa'ya sert tepki ile ilgili etiketler Fransa Doğu Akdeniz ali ihsan arslan macron

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.