Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? SPK başkanı kim oldu? SPK Başkanlığı görevine Halk Bankasının eski Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu atama 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119'uncu maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı. Peki, Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir?  Hatırlanacağı üzere, ocak ayı başında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş çalışanlara gönderdiği bir veda mesajıyla görevinden ayrıldığını açıklamıştı. SPK'nın internet sitesinde güncellenen organizasyon şemasında SPK Başkanı pozisyonu bir süredir boştu. Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında?

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

SPK Başkanlığı'na getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi’nde başladı.

1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurumu A.Ş.’de baş uzman olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.’de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Taşkesenlioğlu, 2012 – 2014 tarihleri arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
'17 -25 Aralık' sonrası tutuklanan Süleyman Aslan‘ın yerine Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı. SPK'nın yeni başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu evli ve üç çocuk babası.

SERMAYE PİYASASI KURULU

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), idari ve mali özerkliğe sahip düzenleyici ve denetleyici bir kamu kurumudur. 1981 yılında 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile kurulmuştur. Sermaye Piyasası Kurulu'nun amacı; Sermaye Piyasası Kanunu'nun 1. maddesinde açıkça belirtilmiş olup; tasarrufların menkul kıymetlere yatırılarak halkın iktisadi kalkınmaya etkin ve yaygın bir şekilde katılmasını sağlamak amacıyla; sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını, tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarının korunmasını, düzenlemek ve denetlemektir.

SPK'nın ilk başkanı Prof. Dr. İsmail Türk'tür. Mevcut başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, 01/01/2013 tarihinden bu yana kurul başkanlığını yürütmektedir. Kurul başkanları beş yıl için seçilir ve idari tasarrufla (Başbakan, Bakanlar Kurulu, ilgili bakan kararı vb.) görevden alınamaz.

Halihazırda SPK, Ankara Merkez ve İstanbul Temsilciliği olmak üzere iki lokasyonda faaliyet göstermektedir. SPK'nın merkezinin İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında Ankara'dan İstanbul'a taşınması planlanmaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun düzenlemeleri, sermaye piyasası hukukunun temel kaynaklarından birisidir.

SPK düzenlemeleri genellikle "tebliğ" şeklinde çıkarılmaktadır. Diğer taraftan, bireysel emeklilikte olduğu gibi, "yönetmelik" şeklinde SPK düzenlemeleri de yok değildir.[4] Ayrıca, günümüzün hızla değişen ekonomik koşullarına uyum sağlamak ve uygulamaları belirli esaslara bağlamak bakımından Kurul İlke Kararları da yayınlamaktadır.

Başlıca sermaye piyasası kurum ve şirketleri aşağıdaki gibidir;

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (Borsa İstanbul A.Ş.)
İstanbul Altın Borsası
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. (Borsa İstanbul A.Ş. altında birleşti.)
İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
Merkezi Kayıt Kuruluşu
Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği)
Halka Açık Şirketler (bkz: halka arz)
Aracı kuruluşlar (bkz: aracı kurum)
Yatırım Fonları (bkz: yatırım fonu)
Yatırım Ortaklıkları
Portföy Yönetim Şirketleri (bkz: portföy yönetimi)
Bağımsız Denetim Kuruluşları (bkz: bağımsız denetim)
Derecelendirme Kuruluşları (bkz: derecelendirme)
Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları
Yatırım danışmanlığı şirketleri

Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında? ile ilgili etiketler SPK Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.