Ali Erbaş'tan 'stokçuluk' uyarısı: İslam'ın yasakladığı bir davranıştır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, piyasada stokçuluk yapanlara yönelik açıklamalarda bulundu. Erbaş, "Elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam'ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "40'ıncı İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi"ni kamuoyu ile paylaştı.

"İSLAM ÜLKELERİYLE BAĞDAŞMAZ"

Erbaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Dinimiz, iyilik, isar, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi erdemlerin toplumun tüm fertlerini kuşatacak bir anlayışla ikame edilmesini; birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna özen gösterilmesini istemektedir.

Dolayısıyla bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya yönelik yaklaşımlarda bulunmak, elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam’ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır. insaniyet açısından da kabul edilemez bir durumdur."

Ali Erbaş'tan 'stokçuluk' uyarısı: İslam'ın yasakladığı bir davranıştır ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş stokçu fahiş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.