Ali Erbaş'tan dünyaya 'kılıç hakkı' mesajı

Ayasofya Camii 86 yıl sonra ibadete açıldı. Durumu hazmedemeyen Yunanistan, namazın kılınmasıyla birlikte 'matem çanlarını' çaldı. Yunanistan'a 'kılıç hakkı'nı anımsatan Diyanet İşleri Ali Erbaş ise minbere elinde kılıçla çıktı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk namaz için binlerce kişi Ayasofya'ya akın etti. Yunanistan ise bu kutlu günü yas olarak nitelendirerek kiliselerde 'matem çanı' çaldı.

Yunan basınında 24 Temmuz 'kara bir gün' olarak yansıtılırken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yunan'a en güzel cevap minberden verdi.

Ali Erbaş'tan dünyaya 'kılıç hakkı' mesajı

Erbaş, minbere elinde kılıçla çıkarak Yunanistan'a 'kılıç hakkını' hatırlattı.

Ali Erbaş'tan dünyaya 'kılıç hakkı' mesajı - Resim : 2

NEDEN KILIÇLA ÇIKTI?

Türk tarihinde kılıç kuşanmanın ayrı bir önemi vardır. Merasimler düzenlenir, o an bir bakıma ölümsüzleştirilir. Tarihteki Türk devletlerinde ve Osmanlı İmparatorluğunda bu anın anlamı daha da bir özeldir. Padişahların kılıç kuşanma merasimleri, onların yönetimi devraldıkları, hükümdarlıklarını ilan ettikleri anlamına geliyor.

Ali Erbaş'tan dünyaya 'kılıç hakkı' mesajı - Resim : 3

Eski Camide hutbede kılıç taşımanın tabi ki taşıdığı bir mesaj var. Hatta o mesajda kılıcı hangi elle tutacağının dahi özel anlamı sözkonusu. Sağ ele alınan Kılıç, “kullanma” niyetini ortaya koyuyor ve düşmanı korkutmayı amaçlıyor. Hutbelerde kılıç sol ele alınıyor. Bu da, dosta güven verme amacını taşıyor.

Ali Erbaş'tan dünyaya 'kılıç hakkı' mesajı - Resim : 4

Anadoluda farklı camilerde de cuma hutbeleri kılıçla veriliyor.

Ali Erbaş'tan dünyaya 'kılıç hakkı' mesajı ile ilgili etiketler Ali Erbaş Yunanistan Ayasofya hutbe kılıç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.