Skandal sözlere soruşturma başlatıldı

Rize Savcılığı, görevden alınan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in hasta yatağındaki eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı hedef aldığı skandal paylaşım hakkında soruşturma başlattı. Danıştay eski üyesi Rizeli Hayrettin Kadıoğlu ise Edizer'in tayininin Rize'ye çıkarılmasını istedi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz hakkında sosyal medyada 'öldüğü' yönünde asılsız iddialar ortaya atılmıştı.

O iddialar sonrası Twitter hesabından paylaşımda bulunan görevden alınan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, "Bu arada, İmam Hatip Lisesi mezunu gassalimizin bir avuç dolusu pamukla Mesut Yılmaz'ı köşede sabırla beklediğini de ilave edelim" şeklinde skandal sözler sarf etmişti.

Skandal sözlere soruşturma başlatıldı

KARADENİZLİLER AYAKLANDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Edizer'in bu skandal ifadelerinin ortaya çıkmasının ardından Karadenizliler ayaklandı. 

Karadeniz'in çeşitli illerinde faaliyet gösteren vakıflar, birlik olarak Ali Edizer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rize savcılığı, yapılan suç duyurusu sonrası Edizer hakkında soruşturma başlattı.

"GÖREVDEN ALMA YETERLİ DEĞİLDİR"

Derneklerin yaptığı ortak basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmakta olan bir zat; eski başbakanlarımızdan Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye yönelik ağır hakaretler içeren sözler sarf etmiştir.

İnsanlıktan nasibini almamış bu zat; Hipokrat yeminine aykırı davranmış bir hekim ve idareci olması hasebiyle Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA gerekeni yaparak bu zatı Başhekim yardımcılığı görevinden almıştır. Ancak, bu görevden alma yeterli değildir.

Bu zatın yaptığı, “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden kışkırtıcı açıklamalarıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın açılması için Basın Savcılığı, Sağlık Bakanlığı ve Tabipler odasını çok acil olarak göreve çağırıyoruz.

Bu zatın; devletimizin makamlarını arkasına alarak yapmış olduğu “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden iğrenç ve insanlık dışı açıklamaların adli ve idari yönden cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Aşağıda yer alan Karadenizli sivil toplum örgütleri olarak bu iğrenç davranışı şiddetle kınıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Başbakanımız Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye de tedavi sürecinde şifalar diliyor ve Büyük Türk Milletinin fertleri olarak saygılarımızı sunuyoruz."

Basın açıklamasında imzası olanlar:

Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı - ORHAN KEÇELİ
Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı – ALİ HACIFAZLIOĞLU
Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (Ankara)–MUAMMER BOSTAN
Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (İstanbul) – RECEP ALBAYRAK
Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı –ALİ HACIFAZLIOĞLU
Ankara Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı – İBRAHİM IŞIK
Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı – HAMDİ ASLAN
Bayburtlular Derneği Başkanı – ADNAN BAYRAM
Ordulular Derneği Başkanı – NURİ ÖZMEN
Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı – Kenan GÜLLÜ
Giresunlular Derneği Başkanı – SALİH HACIÖMEROĞLU
Zonguldaklılar Derneği Başkanı – ERCAN TİLKİCİK

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ KADIOĞLU: TAYİNİ RİZE'YE ÇIKSIN

Öte yandan Danıştay eski üyesi Rizeli Hayrettin Kadıoğlu da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 "Medeni kanunun kaldırılması ile mücadele ettiğini söyleyen, bir tarikat mensubu olan ve GATA Başhekim Yrd. olan Dr. Ali Edizer tivit atarak değerli hemşerimiz, ölümle mücadele eden Başbakanımız Mesut Yılmaz için "Bu arada, İmam Hatip Lisesi mezunu gassalimizin bir avuç dolusu pamukla Mesut Yılmaz'ı köşede sabırla beklediğini de ilave edelim" diyerek insanlık dışı ve iğrenç paylaşımı tivit atarak yapan, Dr.Ali Edizer, Hipokrat yeminine aykırı davranan bir hekim olarak , bir idareci olarak halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek, kamu görevlisine hakaret suçu işlemiştir.

Aynı zamanda biz Rizelileri ve Mesut Yılmaz seven vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. Biz Rizeliler olarak bu insanlık dışı iğrenç davranışı şiddetle kınarken, Sağlık Bakanlığı olarak bu kişiye yönelik idari soruşturma açılmasını ve kişinin cezalandırılmasını, tayininin de Rize’ye çıkarılmasını talep ediyoruz. "

Skandal sözlere soruşturma başlatıldı ile ilgili etiketler GATA Mesut Yılmaz suç duyurusu Rize soruşturma ali edizer
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.