Ali Babacan ya senin yanında kim var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Yola birlikte çıktığınız arkadaşlarınızdan kaç kişi yanınızda kaldı, sağınıza solunuza bakın" diyen Deva Partisi Lideri Ali Babacan, terör örgütlerine verdiği destekle bilinen Türk Tabipler Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a tahliye istemesi ülkenin gündemine bomba gibi düşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Arınç'ı sert sözlerle eleştirmiş, Arınç da bu sözler üzerine YİK üyeliğinden istifa etmişti.

Bu durum sonrasında üstü kapalı bir açıklamada bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili "Yola birlikte çıktıklarını yolda karşılaştığı, kendisine en ağır hakaretleri edene adeta harcattı. Yola birlikte çıktığınız arkadaşlarınızdan kaç kişi yanınızda kaldı, sağınıza solunuza bakın." ifadesini kullanmıştı.

Bu sözler dikkate alındığında Babacan'ın son yaptığı iki görüşme ise oldukça manidar bulundu.

TERÖR DESTEKÇİSİ FİNCANCI İLE GÖRÜŞTÜ

Türk Tabipler Birliği'nin PKK ve FETÖ'ye verdiği destekle bilinen başkanı Şebnem Korur Fincancı ile beraberindeki heyet, dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı daveti üzerine DEVA Partisi Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Şebnem Korur Fincancı ve Ali Babacan, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. İkili, hükümetin salgın politikalarına eleştirilerde bulundu.

Ali Babacan ya senin yanında kim var?

 

"BU ÜLKENİN İYİLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Başta Tabipler Birliği olmak üzere CHP'nin, İyi Parti'nin, HDP'nin bu ülke için gayret gösterdiğine değinen Babacan, "Hükümete çağrımız lütfen insanları dinleyin. Muhalefet partileri bu ülke için çalışıyor. Meslek örgütlerimiz de dahil olmak üzere bu ülkenin iyiliği için çalışıyor.” dedi.

TÜRK ASKERİNİ SUÇLAMIŞTI

Cizre'de hendek kazan teröristlere yönelik yapılan operasyonlarda imza toplayan isimlerden biri olan Fincancı, Türk askerini katliam yapmakla suçlamıştı.

Ayrıca 1915 olaylarında Türkiye'nin Ermenistan'a soykırım yaptığını savunan Fincancı, İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan için kurulan Öcalan'a Özgürlük Platformu'nun da kurucuları arasında yer aldı.

Ali Babacan ya senin yanında kim var? ile ilgili etiketler Ali Babacan TTB şebnem korur fincancı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.