Ali Babacan valse savaş mı açtı?

Cumhurbaşkanlığı seçimine uzunca bir süre olmasına karşın siyasi parti liderleri sahaya çıkmaya başladı... Bu kapsamda Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da İstanbul'da halkla buluştu. Babacan'ın mütedeyyin vatandaşları hedef alan söylemleri ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek gibi..

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmalarına İstanbul'dan start verdi. Sultanbeyli'de halka seslenen Babacan'ın muhafazakar vatandaşlara verdiği mesajlar dikkat çekiciydi.

Milli bayramlar üzerinden muhafazakarların "sınava çekildiğini" savunan Babacan şöyle konuştu;

“Neredeyse her millî bayramımızda Türkiye’nin dindar insanları adeta bir sınava çekiliyor. Gözümüzden kaçmıyor. Laiklik ilkesini yıllarca çarpıtan zihniyet hak ve özgürlükler üzerinde kurduğu baskıyla, laiklik kavramını bir süre lekeledi. Temel hak ve özgürlükleri kısıtlayanlar, yanlış anladıkları laiklik kavramının arkasına yıllarca sığındılar. Aynı zihniyet, arada sırada inançlı vatandaşlarımıza da göndermeler yapıyor. Millî günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin.”

BABACAN VALSE SAVAŞ AÇTI

Bu mesajlara tepkiler ise gecikmedi. Ali Babacan'ın bu sözlerini yeni bir seçim stratejisi olarak yorumlayan gazeteci Nevşin Mengü, "Babacan’ın yeni stratejisi, olmayan laik-dindar gerilimini körükleyerek seçime doğru oluşan dengede bir yere konuşlanabilmek gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

DEVA Partisi liderinin muhafazakarlara yönelik söz konusu mesajlarını ti'ye alan Mengü, "Vals yapmak suretiyle dindarları hor görme suçu ?!? Vay benim vals sevmeyen bacımı hor gördüler" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan valse savaş mı açtı? ile ilgili etiketler Ali Babacan Nevşin Mengü Deva Partisi vals

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.