Ali Babacan kimdir? Son sağlık durumu nasıl? Eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

Koronavirüse yakalanan Ali Babacan’ın doktorunun tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Peki, Ali Babacan kimdir? Ali Babacan son sağlık durumu nasıl? Eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir? İşte detaylar…

AK Parti’den ayrıldıktan sonra DEVA Partisi’ni kuran ve koronavirüse yakalanan Ali Babacan, hastaneye kaldırıldı. Son sağlık durumu hakkında genel bilgiler veren Babacan, eşinin ve oğlunun iyileştiğini onların evde kalacağını sözlerine ekledi.

Babacan açıklamasında, Bugün COVID-19’la 8. günümüz. Çok şükür eşim Zeynep ve oğlumuz Emir iyileştiler. Evde kontrol ve karantina altındalar. Benim genel durumum iyi, ancak bazı şikayetlerim devam ediyor. Doktorumun tavsiyesine uyarak, ilaç tedavim bitene kadar yakın izlem amacıyla hastanede olacağım. Bir kez daha sizden COVID-19’u çok ciddiye almanızı, hastalıktan korunmak ve çevrenizdekileri korumak için azami özeni göstermenizi rica ediyorum.

Büyük fedakarlıklar gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza ve bize geçmiş olsun dileklerini ileten herkese tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ALİ BABACAN KİMDİR?

4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Baba adı Hilmi, anne adı Güner'dir.

İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamladı.

ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakere- ci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61 ve 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ÜLKÜ ZEYNEP BABACAN KİMDİR?

Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiyken ileride eşi olacak Ali Babacan’ın üç kız kardeşi Betül, Tuğba ve Merve ile yakın arkadaştı.

Ali Babacan öğrenimini tamamlayıp ABD’den dönünce kardeşleri onları tanıştırdı. Zeynep Babacan eşi Ali Babacan ile evlenene kadar başı açıktı. Evlendikten sonra örtündü.

1975 Ankara doğumlu olan Zeynep Babacan, liseyi TED Ankara Koleji’nde, üniversiteyi ise ilk tercihi olan Hacettepe Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde okumuş. Okulu biter bitmez ilk çocuğu Kerem doğmuş. Ülkü Zeynep Babacan, mesleki çalışmalarını da şimdiye kadar evinde sürdürmüş.

Daha sonra kızı dilara doğmuş. Pakistanlı yazar Muhammed Hamidullah’ın bir kitabını “Hz. Muhammed’in Hayatı” ismiyle İngilizce’den Türkçe’ye çeviren Babacan, yeniden araştırma yapıyormuş; üzerinde çalışmayı düşündüğü birkaç kitap daha varmış.

 

Ali Babacan kimdir? Son sağlık durumu nasıl? Eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir? ile ilgili etiketler Ali Babacan Ülkü Zeynep Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.