Ali Babacan bu kez fena yakalandı!

Yıllarca önemli görevler icra ettiği AK Parti'den, ekonomi yönetiminde pasif göreve çekilmesinin ardından ayrılarak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önderliğinde yeni parti kuran Ali Babacan, Türkiye'nin 'DEVA'sı olduğu iddiasıyla yola koyuldu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son olarak partisinin 1. Olağan Ağrı İl Kongresine katıldı. Babacan burada yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan incelemeye değindi.

Bir süredir kamuoyunda gündem olduğu üzere; İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin resmi ilanının ardından 15 maddelik bir bildiri yayınlayarak "çılgın projeye" itiraz etmişti.

Ayrıca İBB, "Ya Kanal ya İstanbul" yazılı afişler hazırlatmış ve bu afişler İstanbul'un çeşitli ilçelerinde üst geçitlere ve duvarlara asılmıştı.

Bu konuda, İmamoğlu hakkında, kamu kaynaklarını devlet projesinin aleyhinde propaganda yapmak amacıyla kullandığı gerekçesiyle inceleme başlatıldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik inceleme talimatını bizzat kendisi verdiğini söyledi ve belediye başkanlarının kamu kaynaklarını böyle bir konuda kullanamayacağının altını çizdi.

BABACAN DÜN ÖVDÜĞÜ PROJEYİ BUGÜN KÖTÜLEDİ!

Ağrı'da yaptığı konuşmada bu konuda çok tartışılacak sözler sarf eden Ali Babacan, kamu kaynaklarının harcanması konusundaki incelemeyi "ifade özgürlüğü" platformuna çekmek için gayret gösterdi.

"Kanal İstanbul’a eleştirinin engellendiği" yönünde dezenformasyon yapan Babacan, "Kanal İstanbul için devlet projesi diye bir kavram uydurdular. Neymiş; “devlet projesi” imiş. Hiç kimse bunu eleştiremezmiş. Ülkenin bu yokluğunda Kanal İstanbul diye bir projeye milyarlarca dolar para harcamaya hazırlanıyorsunuz. Tarım alanlarının suya ihtiyaç duyduğu, şehirlerimizin depreme karşı hazırlanması gereken bir dönemde Kanal İstanbul diye bir projeyi kafayı taktınız. Çünkü orada rant var. O projenin yapılacağı ilin belediye başkanı o projeyi eleştiremezmiş! Tabii ki eleştireceğiz." dedi.

KABİNEDE İKEN KANAL İSTANBUL'U ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞTİ

Ancak bugün sert sözler ile Kanal İstanbul eleştirisi yapan Babacan'ın geçmişte bu proje ile ilgili yaptığı övgü dolu konuşmalar halen hafızalarda...

Babacan birkaç sene önce "Yüksek Planlama Kurulu" kararlarını kamuoyuna duyururken dev projeyi öve öve bitirememiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;

"Öncelikle yol, köprü çalışmalarının başlaması gerekiyor. Arkasından da Kanal İstanbul Projesi'ni gerçekleştirelim. Bu ilk etapta bakanlar olarak 'acaba olur mu, olmaz mı, çok mu çılgın, acaba gerçekleştirilebilir mi?' şeklinde şüpheler hissettik. Biz, bunun gerçekçi bir proje olduğuna inanıyoruz. Türkiye için, hatta dünya için çok konuşulacak bir proje olduğuna da inanıyoruz. Her türlü çevre değerlendirmesi ve hazırlığı çok dikkatli yapılmalı ama yapıldıktan sonra da İstanbul'u, İstanbul'un deniz trafiğini çok rahatlatacak bir proje haline gelecek. Aynı zamanda İstanbul'un daha sıhhatli, daha düzenli büyümesini de beraberinde getirecek bir proje olacak"

Ali Babacan bu kez fena yakalandı! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu Ali Babacan Kanal İstanbul İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.