Ali Ağaoğlu ucuz konut için formülü açıkladı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu düzenlediği basın toplantısında ucuz konut için formülünü açıkladı. Ağaoğlu, sosyal medyada gündeme gelen 'Ağaoğlu batıyor' haberlerini ciddiye almadığını belirterek, "Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak sermaye açısından Türkiye'nin en güçlü ve köklü kurumlarının başında geliyoruz." dedi.

Ortaköy'deki evinde basın mensupları ile bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sektörle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Ağaoğlu, inşaat sektöründe sürekli sıkıntı olduğuna dair söylemler olduğundan bahsederek yılın ilk yarısında 600 bin konut satıldığını, satışların geçen yıldan çok az geride olduğunu belirtti.

Konut maliyetlerine yüzde 20-25 gibi bir ek maliyet geldiğini söyleyen Ağaoğlu, müteahhitlerin kendi karlarından feragat ederek konut satışlarını önceki fiyatlardan sürdürdüğünü belirtti.

Türk insanının yapısını iyi bildiğini söyleyen Ağaoğlu, "Türkiye'de asıl konuta ihtiyacı olan C gelir grubu. Biz bu gruba konut üretmeliyiz. İstanbul'daki arsa fiyatlarıyla C grubu için konut üretmek mümkün değil. Şu anda devletin elinde inanılmaz bir arazi stoğu var. Devletten isteyeceğim şey arazi tahsisi. Devlet bize arazi tahsis etsin, 'şu fiyattan yap ve sat' desin. Bu bizim için faiz indiriminden daha iyi bir şey." dedi.

DERE HER ZAMAN KÜTÜK GETİRMEZ

"Dere her zaman kütük getirmez" diyen Ağaoğlu, Türkiye'nin çeşitli sıkıntıların içinde olduğunu, ancak kendilerinin oturup da "yandık bittik" demediklerini belirtti.

Ağaoğlu şu değerlendirmeleri yaptı: "Dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Dünyanın da Türkiye'nin de güllük gülistanlık olmadığını zaten biliyoruz. Ancak bu böyle diye kabuğumuza çekilip seyirci kalamayız. Binlerce çalışanımız var. Gerekirse bazı varlıklarımızı satıp hayatımızı devam ettirme yönünde işimizi en iyi şekilde yapıp ekonomiye katkı sağlama noktasında elimizden geleni yaparız. Ekonominin dönmesi lazım. Biz işimizin başındayız. İş adamı olarak çarkların dönmesini sağlayacağız. Ekonominin, çarkların dönmesi lazım."

BATIYOR İDDİALARINA YANIT VERDİ

1981 yılından bu yana her krizden daha güçlü çıktıklarını ifade eden ünlü iş adamı, hakkında çıkan haberlerle ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Sosyal medyadaki trol hesaplarda 'Ağaoğlu batıyor' haberlerine rastlar olduk. Lider olmanın bedeli, bu tür haberleri ben hiç ciddiye almıyorum. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak sermaye açısından Türkiye'nin en güçlü ve köklü kurumlarının başında geliyoruz. Aslında bu tür haberlerin neden yayıldığını da biliyorum. Ağaoğlu, gayrimenkulun lider markasıdır. Bizimle ilgili çıkarılan bu tür haberler ile sektöre zarar vermek isteniyor. Maslak 1453 projemizde satılacak konutumuz kalmadı. Çekmeköy projemizde ise tahminimiz üzerinde talep gördük. Projenin inşaatı devam ediyor. Dairelerin yarısından fazlası satıldı. Türkiye'nin en stratejik projelerinden olan Uluslararası Finans Merkezi projesini biz üstlendik. Şimdi ise Bodrum'da 12 milyon metrekarelik alanda Avrupa'nın en büyük yaşam projesini hayata geçiriyoruz. Böylesine önemli işlere imza atan bir marka olarak yaratılmak istenen olumsuz algıyı doğal karşılıyorum."

Ali Ağaoğlu, şirketinin toplam borçlarının bilançoya oranının yüzde 10'u bile olmadığını belirterek, 'konkordato' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

"İşimizi yapmaya devam edeceğiz" diyen Ağaoğlu, "Çarkların dönmeye devam etmesi lazım. Krizlerden hep çıkış yaptık" ifadelerini kullandı.

"Para ihtiyacım olursa malımla vedalaşmasını bilirim" diyen Ağaoğlu, şirketin yarı mamul ve mamul olarak 17 milyar konsolide malı olduğunu belirterek, "Fiyatını bulduğumda üzerimdeki ceketimi de satarım. Malımla duygusal bağım yok. İhtiyacım varsa da satarım" dedi.

ULAŞILABİLİR PROJE

Bodrum'da çok önemli bir projeye imza atacaklarını belirten Ali Ağaoğlu şunları söyledi:

"Bodrum projemiz için uzun yıllardır çalışıyoruz. Pazar araştırmalarımız ve tüketici beklentileri doğrultusunda projemizde değişiklikler yapıyoruz. Yaz kış yaşanacak ve her ihtiyacın bir arada bulunduğu projeyi erişilebilir fiyatlardan sunacağız.

Projemizi henüz lanse etmeden hatta ön talep toplamaya başlamadan yurtiçi ve yurt dışından çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Geçmiş projelerimizde olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılaşacağımızı düşündüğümüz Bodrum projemizde kolay ulaşabilir lüks bir yaşam alanı kurguluyoruz.

Üzerimize oynanan oyunlara inat yatırım yapmaya istihdam sağlamaya devam ediyoruz. 2050 yılında nüfusumuz 95 milyona ulaşacak. Sadece bu veri bile bu alanda ihtiyaç olduğunu gösteren en önemli göstergedir. Gayrimenkul daha uzun yıllar kazandıran bir yatırım aracı olacak."

Ali Ağaoğlu ucuz konut için formülü açıkladı! ile ilgili etiketler Ali Ağaoğlu ucuz konut ağaoğlu batıyor mu?
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.