Algorand Algo nedir? Nasıl satın alınır?

Kripto para piyasasıyla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, kripto paralar arasında en değerli birimlerden olan Algorand Algo merakla araştırılıyor. Peki, Algorand Algo nedir? Ayrıntılar haberimizde... 

Saniyede 1.000 işlem kapasitesine sahip durumdaki ve merkeziyetsiz, güvenli yapısından taviz vermeyen Algorand, kripto paraya yatırım yapmak isteyen ya da yapan yatırımcılar tarafından titizlikle araştırılmaktadır. Bu çerçevede, Algorand Algo hakkındaki detaylar merakla araştırılıyor. Peki, Algorand Algo nedir? Ayrıntılar haberimizde... 

Algorand Algo nedir? Nasıl satın alınır?

ALGORAND ALGO NEDİR?

Algorand, Binance kripto para borsası üzerinden birden çok işlem çiftine sahip olan bir sanal para birimidir. Dünya üzerindeki en büyük kripto para borsalarından birisi konumunda olan Binance‘in sunmakta olduğu güvenilirlik de cripto para yatırımcılarını cezbeden bir başka önemli özellik olarak öne çıkıyor.

Algorand cripto para biriminin diğer blockchain projelerinden en büyük farkının ölçeklenebilirlik ve hızlı blok süresi olduğu bilinmektedir. Geliştiricilere yönelik olarak pek çok ürün ve kolaylık sağlayan ALGO Coin altyapısı, önde gelen şirketler ile de ortaklıklar imzalanmıştır. Algorand geçtiğimiz yıllarda OTOY, Syncsort, Flipside Crypto ve TOP Networks gibi kurumlar ile ortaklık imzlamayı başarmıştır.

2019 Haziran ayında kullanıma sunulmuş olan Algorand, akıllı kontrat özelliği yani merkezi olmayan finans uygulamaları meydana getirmek için kodlanan anlaşmalar ile Ethereum’a benzemektedir. merkeziyeti bulunmayan, güvenli ve ölçeklenebilir bir kripto para projesi olmasının yanı sıra blok zincir ağıdır.

Saniyede 1.000 işlem kapasitesiyle birlikte merkeziyetsiz ve sahip olduğu güvenli yapısından ödün vermeksizin, global ve geleneksel ödeme ağları vasıtasıyla rekabet edebilmektedir. Algorand arkasındaki programlamadan dolayı özellikle işlem hızı ve düşük işlem ücretleri nedeniyle rakiplerinden ayrışıyor.

Algorand üzerinde bir hesaptan bir başka hesaba gerçekleştirilen gönderimler 4 saniye kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşirken Ethereum kripto para biriminde yüksek işlem ücretleri (gas fee) nedeniyle, düşük ücretli işlemler bazen günlerce süren süreler boyunca onay beklemektedir. Algorand iyileştirilmiş işlem süresinin yanı sıra düşük işlem ücretiyle merkeziyetsiz finans işlemlerinde alternatif oluşturmaktadır.

ALGORAND ALGO NASIL SATIN ALINIR?

 ALGO Coin satın almak amacıyla ilk olarak borsaya TL bakiyesi atılması ya da bunun yerine kullanılabilecek nitelikte bir kripto para satın alma işlemi gerçekleştirmek gerekmektedir. 

Bunun için ilk olarak Binance ana sayfasına giriş yapılarak, sol üstte yer almakta olan “Kripto Al” seçeneği üzerinden “Kredi /Banka Kartı” sekmesine tıklanmalıdır.

Tıklama sonrasında açılan sekme üzerinde ne kadar TRY ile işlem yapmak istediğinizi seçerek, Coin bölümünden Tether’i yani USDT’yi işaretlemeniz gerekiyor.

USDT alımı gerçekleştirdikten sonra yine sol üstte bulunan “Al-Sat” seçeneğini önizleme yapmalısınız ve “Klasik” sekmesine tıklama işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Açılan bölümde sağ üst kısımdaki USDT sekmesini seçmeli ve arama butonuna ALGO yazıldıktan sonra alt bölümde açılan ALGO/USDT çifti seçilir.

Daha sonrası ise ortada bulunan “ALGO AL” sekmesine gelerek almak istediğiniz kripto para miktarı girmeniz gerekir.

Arzu ettiğiniz kripto para miktarını girdikten sonra yapmış olduğunuz işleme onay vererek ALGO alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

 

Algorand Algo nedir? Nasıl satın alınır? ile ilgili etiketler Algorand Algo coin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.