Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Sema Esen'in katili Ümitcan Uygun mu?

Ankara’daki evinde öldü bulunan Aleyna Çakır ile ilgili olarak Ümitcan Uygun soruşturmasında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Gerçek adı Sema Esen olan genç kızda tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlendi.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşanan olayda geçen sene 3 Haziran tarihinde evinde ölü bulunan Aleyna Çakır cinayetinin sorumlusunun Ümitcan Uygun olduğu iddia edilmiş ve bu haber uzunca bir süre gündemde kalmıştı.

Sevgilisi olduğu ifade edilen Ümitcan Uygun'un, daha önce Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler de ölümünden bir süre sonra sosyal medyada yayılmaya başlanmıştı. Aleyna Çakır’ın ölümü sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Sema Esen'in katili Ümitcan Uygun mu?

Soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporda Sema Esen'in tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulundu. Soruşturmayı yürüten savcılık, Esen'in ölümüyle ilgili iddialar üzerine dosyayı, ayrıntılı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Hazırlanan raporda Sema Esen'de tespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı kişiye ait olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca Esen'in asılma dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı belirtildi. Raporda, ayrıcı yapılan incelemede kişinin asılma dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı anlatılarak, tespit edilen alkol düzeyinin de tek başına ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı vurgulandı. Esen'in, zehirlenme sonucu öldüğü yönünde de tıbbi delillere ulaşılamadığı ve ölümün ası sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Sema Esen'in otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınmasına karar verdi.

Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Sema Esen'in katili Ümitcan Uygun mu? ile ilgili etiketler aleyna çakır Sema Esen ümitcan uygun
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.