Death metal efsanesi Alexi Laiho hayatını kaybetti

Finlandiyalı melodik death metal efsanesi Alexi Laiho, 41 yaşında hayatını kaybetti. 90'ların başında kurduğu Children of Bodom grubuyla türe farklı bir boyut getiren, kendine özgü vokal tarzı ve gitar virtüözü oluşuyla metal dünyasında apayrı bir yere sahip Helsinki doğumlu müzisyen hayranlarını üzdü.

Death metalin önemli isimlerinden Alexi Laiho, 41 yaşında hayatını kaybetti. Finlandiyalı melodik death metal grubu Children of Bodom'un kurucusu, frontman'i ve beyni olarak tanınan Alexi, 2020'de grubun dağılmasına neden olmuştu. 

Ardından müzik yolculuğuna "Bodom After Midnight" grubunu kurarak devam etme kararı alan Fin müzisyen, yeni grubuyla ilk albümü için stüdyoya girmişti.

Alexi Laiho'nun yaım şirketi Napalm Records tarafından yapılan açıklamada, ölüm nedeni belirtilmedi. Ancak, Finlandiya medyası başarılı müzisyenin ölümünün üzerinden bir hafta geçtiğini yazdı. Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan efsane isim, Children of Bodom'la sonuncusu 2016'da olmaz üzere İstanbul'da da bir kaç kez hayranlarına unutulmaz death metal performansları sunmuştu.

Lahio’nun Children of Bodom’un dağılmasının ardından kurduğu Bodom After Midnight grubu üyelerinden Daniel Freyberg, Mitja Toivonen ve Waltteri Vayrynen, yaptıkları ortak açıklamada, "Sevgili arkadaşımız ve grup üyemizin ani ölümü ile yıkılmış durumdayız. Yaşadığımız acıyı tarif etmeye kelimeler yetersiz kalıyor" dedi.

Laiho, 2011 yılında Guitar World dergisi tarafından dünyanın en iyi 100 metal gitaristinden biri seçilmişti. Death metal efsanesi, Children of Bodom grubuyla 10 stüdyo ve 2 canlı albüme imza attı.

Everytime I Die, Downfall, In Your Face, Hate Crew Deathroll, Are You Dead Yet? ve This Road gibi pek çok hit şarkıya imza atan Alexi Laiho, metal müziğin ölümsüzleri arasındaki yerini aldı.

Death metal efsanesi Alexi Laiho hayatını kaybetti

Death metal efsanesi Alexi Laiho hayatını kaybetti ile ilgili etiketler rock Finlandiya Alexi Laiho metal Death Metal Children of Bodom
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.