Alexander Sörloth kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor, İngiltere'nin Crystal Palace takımında oynayan Norveç Milli Takımı oyuncusu Alexander Sörloth'un kiralık olarak transferi için görüşmelere başlandığını bildirdi. Peki Alexander Sörloth kimdir? detaylar haberimizde...

Alexander Sörloth kimdir? Trabzonspor'un yeni golcüsü Alexander Sörloth oldu. Çiçeği burnunda golcünün sıra dışı yaşamı, taraftarları oldukça heyecanlandırdı. İngiltere gibi zor bir ligde fizik kalitesiyle savunma oyuncularına adeta çim yolduran Alexander Sörloth'un Trabzonspor formasıyla göstereceği performans şimdiden tüm taraftarları heyecanlandırdı. Ayrıntılar haberimizde...

Alexander Sörloth kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

ALEXANDER SORLOTH KİMDİR?

23 yaşında ve 1,94 metre boyundaki forvet, geçen sezonun ilk yarısında İngiltere Premier Lig'de Crystal Palace formasıyla 12 maçta görev aldı. Genç oyuncu, sezonun ikinci yarısında kiralık olarak oynadığı Belçika temsilcisi Gent'te ise 19 lig maçında 4 gol attı.

SORLOTH'UN MALİYETİ AÇIKLANDI

Trabzonspor, Sörloth'un transferi için Crystal Palace'a iki yıl için 750 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. Futbolcuya ise yıllık 1,5 milyon euro ödenecek.

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Alexander Sörloth, transfer gündeminin merkezinde yer alması dolayısıyla birçok futbolseverin araştırdığı isim olmaya başladı. 5 Aralık 1995 tarihinde Norveç'in Trondheim kentinde dünyaya gelen Alexander Sörloth, ülkesinin takımları Strindheim ve Rosenborg Trondheim'de amatör kariyerine başladı. RBK alt yapısında forma giyen Alexander Sörloth, 2016 yılında Hollanda'nın Groningen takımına 550 bin liralık bedelle transfer oldu.

KARİYERİ

Bir yıl sonra Midtylland takımına 450 bin liraya transfer olan Sörloth, ara transfer döneminde 9 milyon euro bedelle Crystal Palace'ın yolunu tutmuştur. İsteneni bir türlü veremeyen Sörloth, Gent ve Trabzonspor kulüplerinde kiralık olarak top koşturmuştur.

Alexander Sörloth kimdir? Hangi takımlarda oynadı? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.