Alevlerle mücadele edenlerin isyanı: Neredeyse helikopterler birbirine vuracak

Türkiye'de günlerdir orman yangınları ile mücadele ediyor. sosyal medyada yangınlarla ilgili yapılan dezenformasyonlar en çok alevlerle mücadele eden ekipleri üzüyor. Orman kahramanları, "Neredeyse helikopterler birbirine vuracak diye korkuyoruz. Ama sosyal medyada bakıyoruz ki, sanki hiç bir şey yok. Ne helikopter varmış ne uçak ya insaf ya. Gelsinler de görsünler. Devlet yok diyenlere ders olsun bu. Biraz utansınlar.” dedi.

Türkiye'de 7 günde 38 ilde 163 yangın çıktı, bunlardan 152 tanesi söndürüldü. 9 yangınla mücadele tüm hızıyla sürerken, yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 tanker, 155 iş makinesi, yaklaşık 5 bin 200 personel alevleri durdurmaya çalışıyor.

Her saat ülkenin farklı bir yerinden orman yangını haberleri gelirken, yangınlarla mücadele edilen ülkede, sosyal medyada oluşturulan dezenformasyon ve provakasyonlarla da mücadele ediliyor.

Uçak ve helikopter eksiğinden, askerlerin, jandarmaların ve TOMA'ların yangınlarla mücadeleye katılmadığına kadar çeşitli konularda yapılan dezenformasyon operasyonları en çok orman yangınlarında canlarını tehlikeye atan orman kahramanlarını üzüyor.

"NEREDEYSE HELİKOPTERLER BİRBİRİNE VURACAK. İNSAF, BİRAZ UTANSINLAR"

Yangınlarla gece gündüz mücadele eden ekipler sosyal medyada çıkan yalan yanlış iddialara ve suçlamalara isyan ediyor. Yangın bölgelerinde mikrofon uzatılan bir itfaiye personelinin sözleri tokat gibi çarpıyor.

Sakarya İtfaiyesi'nden olan alev savaşçısı, "Bitecek bu iş. Her şeyiyle devlet burada. Helikopteri ile uçağı ile yani neredeyse helikopterler birbirine vuracak diye korkuyoruz. Ama sosyal medyada bakıyoruz ki, sanki hiç bir şey yok. Ne helikopter varmış ne uçak ya insaf ya. Alan yerinde biziz, biziz gören, yaşayan biziz. Gelsinler de görsünler. Devlet yok diyenlere ders olsun bu. Biraz utansınlar.” dedi.

Alevlerle mücadele edenlerin isyanı: Neredeyse helikopterler birbirine vuracak ile ilgili etiketler orman yangınları Dezenformasyon orman kahramanları isyan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.