Aleviler kurbanı keser mi? Alevi komşuyla ortak kurbana girilir mi?

Aleviler kurban keser mi sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi akıllarda olan bu soru arama motorlarında da yoğun olarak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki Alevi komşuyla ortak kurbana girilir mi? İşte detaylar...

Aleviler kurban keser mi sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. İşte detaylar...

ALEVİLER KURBAN KESER Mİ?

Şafiî, Hanefî, Alevî, Sünnî gibi mezhep ve fırkaları ele alıp ihtilâfa vesile olacak şeyleri söylememek daha uygundur.

Bu zamanda memleket sükûn ve huzura çok muhtaçtır. Bunun için şu veya bu fırkadan söz etmeden Müslüman ile Müslüman olmayanı, kısaca beyan edip üzerine terettüp eden hükmü izah edeceğiz. Şöyle ki:

Müslüman, başta emir ve nehiyleri olmak üzere İslâm'ın tümünü kabul edip inanan kimsedir. Yani namaz, oruç, zekât, hac, abdest, gusül ve benzeri emirlerle, zina, içki, ribâ ve benzeri nehiyleri kabullenip tasdik edendir. Bunlara inanmayan da Müslüman değildir. Bunlara inandığı hâlde görevini yerine getirmeyen kimse günahkâr olmakla beraber yine Müslümandır.

Müslüman olmayan kimse Ehl-i kitap -Yahudi veya Hristiyan- olduğu takdirde, istisnasız bütün yemeklerini yememizde sakınca yoktur.

Yahudi ve Hristiyanların kestiklerini ve pişirdiklerini yememiz caiz ve helal olduğuna göre, bir alevinin kestiğini yemek elbette daha önce caiz ve helal olur.

Fakat kendine "Alevi" dediği halde inanmayan (ateist-dinsiz) bir kimsenin kestiği yenilmez.

Hatta toplumda yanlış anlaşılan şeylerin yıkılması için, Alevi kardeşlerimizle daha yakından dost olmak, alışveriş yapmak, ilgi ve alakayı geliştirmek ve bayram günleri vesilesiyle bunları artırmak gerekir.

Aleviler kurban keser mi? Aleviler bayramda kurban keser mi?

ALEVİ KOMŞUYLA ORTAK KURBANA GİRİLİR Mİ?

Buna göre kendine Alevi diyen Müslüman ile ortak kurban kesmenin, ona et gibi yiyecekleri vermenin ve ondan et ve diğer yiyecekleri almanın hiç bir sakıncası olmadığı gibi, onun kestiği hayvanın etini yemenin de bir sakıncası yoktur.

 

 

Aleviler kurbanı keser mi? Alevi komşuyla ortak kurbana girilir mi? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Kurban Kurbanlık aleviler kurban keser mi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.