Aleviler Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağı açtı!

Alevi dernek ve federasyonları, yayınladıkları ortak bir metinle, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif'le ilgili sözlerine tepki gösterdiler. Kılıçdaroğlu, "Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, mecliste düzenlendiği grup toplantısında, hayatını kaybeden Ozan Arif için kullandığı ifadeler, Alevilerin tepkisini çekti.

Konuşmasında, Ozan Arif’in “Ülkücü” isimli şiirini de okuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Aşıklar vardır. Ozanlar ve aşıklar halkın sesini sazlarıyla dile getirirler. Onların özelliklerinden birisi zulme karşı baş eğmezler. En büyük silahları sazlarıdır ve sözleridir. Bütün mücadeleyi bunun üzerine yaparlar. Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi sözleriyle sazlarıyla dile getirirler. Böyle bir ozan hayatını kaybetti. Ozan Arif’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi. Ölmeden önce dostlarına bir mektup yayınladı. O mektubun bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Hakkı bırakıp güya devletten yana, hatta hakiki devletten yana tavır koyduğunu sanan Hızır Paşalar yaşamıyor. Lakin Pir Sultan yazdıklarıyla söyledikleriyle bugün hâlâ yaşıyor, bunu akıllarından çıkarmasınlar. Bütün gönüldaşlarıma selam olsun diyor Ozan Arif. Biz de Allah’tan rahmet diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifadelere Alevi kurumlarından tepki geldi. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Bileşenleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Alevi Dernekleri ortak bir açıklama metni yayınladı.

Yayınlanan açıklamada Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının Alevilere hakaret olduğu belirtilerek ‘‘Kılıçdaroğlu önce, faşist Ekmeleddin’i sonra Madımak katillerinden Karamollaoğlu’nu dayattı, şimdi ise bir faşisti övüyor. Açıkça bize hakaret ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu’nun çok sert biçimde eleştirildiği açıklamada, "Hiç kimsenin haddi değildir ki; bir katil övücü ile Pirimiz Pir Sultan Abdal’ı, Aşık Veysel’i, Aşık Daimi’yi aynı kefeye koysun. Hızır’ın Pir Sultan Abdal’a hizmeti ve müritliği yedi yıl sürer. Hızır yedi yıl sonunda Pir Sultan Abdal’dan müsaade ister ve ‘Pirim bana himmet edin, ruhsat verin büyük adam olayım, bu bozuk düzene karşı çıkayım’ der. Pir Sultan Abdal ona ‘Hızır ben sana ruhsat da veririm, himmet de, müsaade de ederim etmesine ama; sen büyük adam olunca kendini kaybedersin, aslını unutursun, yetiştiğin yeri unutursun, gelip beni bile asarsın’ der. Günümüz Hızır Paşalarına gelsin…” ifadelerine yer verildi.

“KABUL ETMİYOR ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun Alevilerden özür dilemesi gerektiğini belirten açıklamada, “Alevi toplumu olarak tarihten bugüne kadar baskıcı yönetime karşı demokrasi güçlerinin yanında yer aldık. Alevi sivil toplum kuruluşları ve Alevi toplumu, içlerine sindirmedikleri birçok adaya ülkenin siyasi atmosferi değişsin diye bugüne kadar ‘kerhen’ destek vermişlerdi. Biz Aleviler, değerlerimiz ile oynanmasını asla kabul etmiyor ve özür bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Aleviler Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağı açtı! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.