Alev duvarları şehri kuşattı: Atina'da 'Acil Durum Uyarısı' yapıldı!

Atina'nın etrafındaki ormanlık-makilik alanlarda ve birçok farklı noktada başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Atina'nın içlerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Bugün 14.15'de Acil Durum Uyarısı yayınlandı. Vatandaşlar tahliye ediliyor. Söndürme çalışmaları ise evlerin arasına kadar gerilemiş durumda.

Yunanistan'ın başkenti Atina bölgesinin doğusunda bulunan Stamata ve Rodopoli'de çıkan orman yangınları sebebiyle bölgedeki vatandaşlara 'Acil Durum' çağrısı yapıldı.

Alev duvarları şehri kuşattı: Atina'da 'Acil Durum Uyarısı' yapıldı!

YUNANİSTAN SİVİL SAVUNMA BAKANI'NDAN ACİL DURUM MESAJI

14:15'de, Sivil Savunma Bakanı, yangın bölgesindeki kişilere bir SMS göndererek 'evlerinizin tüm açıklıklarını kapatın' uyarısı yaptı.

Alev duvarları şehri kuşattı: Atina'da 'Acil Durum Uyarısı' yapıldı! - Resim : 2

'Galatasaray fubol takımını ülkeye sokmama emrini ben verdim' demesiyle Türkiye tarafından tanınan Yunanistan Sivil Savunma Bakanı'nın yolladığı SMS'te şu ifadelere yer verildi: 

'Eğer Stamata, Rodopoli, Ekali, Drosia, Dionysos'taysanız; şöminelerinizi, pencerelerinizi ve kapılarınızı tamamen kapatın. Bu sayede kıvılcımların bu boşluktan evinize girmesini ve yangın çıkmasını önlersiniz.'

Alev duvarları şehri kuşattı: Atina'da 'Acil Durum Uyarısı' yapıldı! - Resim : 3

Gönderilen mesajda aynı zamanda alınması gereken önlemlerin anlatıldığı bir link de yer aldı.

İTFAİYE SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Kuvvetli esen rüzgarlar ise itfaiyecilerin yangınla olam mücadelesini zorlaştırmakta. 

İtfaiye Servisi Sözcüsü Vassilis Vathrakogiannis ise gelişmeleri aktardığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Güçlü bir itfaiye ekibi, alevlerin Stamata'nın Galini yerleşimine ulaşmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. 6 kuvvetinde esen güçlü rüzgarlar ise itfaiye personelinin bu görevini ciddi manada güçleştiriyor.' ifadelerine yer verildi.

ALEVLERLE MÜCADELE ARTIK EVLERİN ARASINDA

Raporlara göre, itfaiyeciler artık evlerin aralarına girmiş olan alevlerle mücadele etmeye başladı. 

Alev duvarları şehri kuşattı: Atina'da 'Acil Durum Uyarısı' yapıldı! - Resim : 4

Dionysos Belediye Başkanı Yiannis Kalafatelis ise Galini halkının tahliye edildiğini ve alevlerin, rüzgarın da yardımıyla her geçen saniye Dionysos'a doğru ilerlediğini belirtti.

HAVADAN VE KARADAN SEFERBERLİK BAŞLADI

Salı sabahı başlayan yangın söndürme operasyonları, hem karadan hem de havadan devam ediyor. Detay vermek gerekirse; karada 68 itfaiyeci ve 22 gönüllüden oluşan ekipler, 3 kara birliğinin destek verdiği bölgeye çağrıldılar; havada ise 4 uçak ve 5 helikopter ise havadan yürütülen operasyonu gerçekleştiriyorlar.

Yerel belediye işçileri ve gönüllüler de çalışmalara ellerinden geldiğince katkı sunuyorlar. 

YENİ YANGINLAR BAŞLAMAYA DEVAM EDİYOR

Tüm bunlar olurken, itfaiyeciler, Kaisariani yakınlarındaki ormandaki bir başka noktada başlayan farklı bir yangına da müdahale ederek onu da söndürmek zorunda kaldılar.

 

Kaynak: Kathimerini ve The Greek Herald

 

Alev duvarları şehri kuşattı: Atina'da 'Acil Durum Uyarısı' yapıldı! ile ilgili etiketler Atina Yangın Uyarı stamata acil durum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.