ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? Giriş belgesi nasıl alınır?

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? sorusu sınava sayılı günler kala sınava girecek adaylar tarafından araştırılıyor. Binlerce öğrenci Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2019 ALES/2 sınavına girecek. Peki, ALES sınavı ne zaman yapılacak? Giriş belgesi nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

ALES/2 sınavına sayılı günler kala sınava girecek adayların heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Akademik kariyer hedefleyen binlerce kişi ALES/2 sınavına yoğun bir şekilde hazırlanıyor. ALES/2 sınavı 50 Türkçe, 50 Matematik olmak üzere toplamda 100 sorudan oluşuyor. Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? Giriş belgesi nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? Giriş belgesi nasıl alınır?

ALES/2 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ales 2 sınavı ÖSYM’nin yayınladığı kılavuza göre 22 Eylül 2019’da yapılacak.Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak. Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa’da yapılacak. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.

GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? Giriş belgesi nasıl alınır? ile ilgili etiketler ALES 2019 Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.